Magazin24

Blir så otroligt ledsen och oroad!

Debatt · Publicerad 16 juli, 2012 kl. 08:31

Jag har hört (blivit visad också) vad många unga vuxna (20-30 år) skriver på Facebook om de nya flyktingarna på gamla Nalles! Jag blir otroligt ledsen och riktigt upprörd! Hur kan vi (Arbogabor som skriver detta) som lever våra ordentliga välordnade liv verkligen tycka att någon borde bränna ner Nalles igen gärna ALLT den här gången! Där uppe finns just nu totalt 70 stycken flyktingar 20 av dem är små barn under metern många unga vuxna i 20+ åldern (samma ålder som de rara ungdomar vi har i Arboga) och resten vuxna (som mig som har barn man hus arbete och ett liv som jag trivs otroligt mycket med). Alltså vad är det som gör att man nu hatar dessa människor så mycket att man uttrycker sig så?! "Man skulle minsann åka upp och kolla säkert ligger massa stulna cyklar där uppe". VAD vet vi om det vad vet vi om att det verkligen var 200 cyklar som hittades vid Nalles efter branden?! Var någon av oss med? Vad skulle hända om vi klumpade ihop 70 Arbogabor i samma åldrar och skickade dem till ett annat land? Utan alla våra familjemedlemmar pengar jobb språket tryggheten? Skulle vi alla vara välartade medborgare och bara anpassa oss ÄVEN om vi skulle möta förakt var vi går? Att många känner en osäkerhet och inte vet hur man ska agera och ta emot dem i början det kan jag förstå det löser sig... Många kommer inte ens möta dem i något sammanhang innan de blir tvungna att flytta. Nej det får f-n vara någon j-vla ordning! Nu tar vi emot dem och ser till att vi bemöter de vi träffar med den respekt vi själva skulle vilja ha! Vi tänker oss in i VAD det är vi säger när vi öser hat och önskningar det är MÄNNISKOR vi pratar om! Vi har f-n inte patent på det här landet eller stan! Hur vore det att skicka iväg ett leende som säger "välkommen till Arboga"? Therése Gustafsson Arboga

Rekordår för Medåkers marknad

Medåker MEDÅKER Den 28 augusti anordnas den 24:e upplagan av Medåkers marknad. Och årets marknad beräknas att slå tidigare rekord.

Kraftsamlar för att b­ygga ny Södrastuga

Fotboll FOTBOLL Den förra klubbstugan förstördes i en a­nlagd brand. Nu kraftsamlar Arboga Södra för att bygga en ny. Klubben hoppas att den nya stugan står redo när säsongen 2017 kickar...

Berne, 72 år: ”Så länge jag lever så kör jag”

Motorsport I sina tidiga tonår besökte 72-årige Berne Malmkvist sitt första lopp i Röforsbacken, 60 år senare är han fortfarande aktiv som förare av sidvagnsmotorcross.

Toppdomare lever sin dröm i Köping

Fotboll FOTBOLL Enzo Vesprini har dömt proffsfotboll i Italien. Men hans stora dröm har varit att flytta till Sverige. Nu njuter han av livet i Köping.

Två bilar brann i Hallstahammar i natt

Hallstahammar Bränderna kan ha varit anlagda.