Publicerad: april 19, 2012 kl 12:54

S kräver svar om arbetslösheten

Trots fortsatt skyhög arbetslöshet samlas pengarna som avsatts för att få de arbetslösa ut i arbete på hög. Den moderatstyrda regeringen visar än en gång sin oförmåga och ovilja att använda alla resurser och verktyg för att pressa tillbaka arbetslösheten som bitit sig fast på en mycket hög nivå. Vi Socialdemokrater tycker att detta är anmärkningsvärt och bekymrande. Nu behövs det resurser och goda idéer för att minska arbetslösheten. Arbetslösheten är idag nästan 8 procent i vårt land 400 000 människor är arbetslösa nästan var fjärde ungdom står utan arbete och prognoserna pekar på en fortsatt hög nivå. Allra mest bekymmersamt är den höga ungdomsarbetslösheten och den stigande långtidsarbetslösheten. Antalet personer som varit arbetslösa i mer än två år har under den borgerliga regeringens tid vid makten ökat med 175 procent – från under 25.000 till över 69.000 personer. Trots det har regeringen inte några nya idéer och initiativ för fler jobb i sin vårbudget. Det är tragiskt men kanske inte så förvånande. Regeringens politik har prövats i sex år i både i hög- och lågkonjunktur och det är uppenbart att den inte leder till fler jobb. Regeringen är passiv och trött har spelat ut alla sina kort och har slut på idéer. Vi kräver besked från de borgerliga riksdagsledamöterna Staffan Anger Jessica Polfjärd Åsa Coenraads och Roger Haddad på följande frågor: 1. Anser ni att det inte behövs ytterligare statliga resurser för att få bukt på långtidsarbetslösheten? 2. Är ni nöjda med att arbetsförmedlingen lämnat tillbaka 18 miljarder kronor till staten samtidigt som arbetslösheten bitits sig fast på en mycket hög nivå? Sven-Erik Österberg (S) Riksdagsledamot för Västmanlands län Pia Nilsson (S) Riksdagsledamot för Västmanlands län Olle Thorell (S) Riksdagsledamot för Västmanlands län Anna Wallén (S) Riksdagsledamot för Västmanlands län


Magazin24.se
webben@magazin24.se
0221-209 10

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

...och detta är förbjudet:
- Att med detaljer eller ord kränka anhöriga eller berörda personer.
- Kommentarer om etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, politisk tillhörighet eller religion om det saknar betydelse i själva sammanhanget.
- Svordomar eller liknande obscena ord.
- Inlägg som avviker från ämnet.
- Trams, obegripligheter och nonsens.
- Hot, trakasserier, lögner, skvaller, personangrepp eller ärekränkande inlägg.
- Uppmanande till brott eller inlägg som bryter mot Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL 1991:1469).
- Att försöka dölja sin identitet - för redaktionen - med anonyma mejl- och internettjänster.

Kommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med den så kallade BBS-lagen, Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (1998:112).
Det innebär att den som skriver kommentaren är personligen ansvarig för innehållet i kommentaren och kan ställas inför rätta.
Redaktionen granskar och tar vid behov bort inlägg som bryter mot lagen (1998:112) och de uppsatta kommentarsreglerna.
Kommentarsfunktionen följer också tidningens pressetiska hållning.

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.