Okategoriserade
18:26 | 8 januari 2015

Vi, (s), håller vad vi lovar!

Det gläder mig att det nu finns ett par moderater/centerpartister som upptäckt att Kolsva finns. Om man däremot läser det material som de två partierna delade ut inför valet i höstas kan jag inte se att Kolsva nämns någonstans.

Â

I partiernas budgetalternativ för de senaste åren är det också svårt att hitta något som skulle vara särskilt positivt för Kolsva. Snarare tvärtom! Minskad eller oförändrad budgetram för kommundelsnämnden och moderaternas ständigt återkommande förslag att kommundelsnämnden borde avskaffas är tydligast.

Förslaget att rusta upp och bygga om centrum och ”Kullen” i Kolsva kommer ursprungligen från en motion inlämnad av socialdemokraterna Anders B Hvass och Tina Linder. Inför valet 2010 lovade vi, s tillsammans med v och mp, att så skulle ske. Vi har i våra budgetförslag tagit hänsyn till detta när vi under flera år ökat investeringsbudgeten för tekniska kontoret som har i uppdrag att genomföra förslagen. Moderaterna och centerpartiet har däremot inte gjort motsvarande ökningar i sina budgetalternativ. Tvärtom har de hållit nere investeringsnivåerna, något som inte gynnar vare sig Kolsva eller övriga delar av Köpings kommun.

Tekniska kontoret har arbetat med förberedelser, skisser, kontakter med bl.a. trafikverket (som ansvarig för vägen och korsningen med tillhörande belysning), kommundelsnämnden och allmänheten i Kolsva. Man har lyssnat in synpunkter, gjort ändringar i förslagen och redovisat för kommunstyrelsens arbetsutskott som gett godkännande för utformning och att gå vidare med arbetet. Pengar finns avsatta i majoritetens budget (s, v och mp) och vi kommer att uppfylla vårt löfte!

Andra löften (gällande Kolsva kommundel) vi uppfyllt under de gångna fyra åren är t.ex. tre nya förskolor, ny lekplats, ny biobränslepanna för fjärrvärme, upprustning av motionsspåren vid Hagens IP samt påbörjat förnyelsen av Kolsva centrum.

Det är bra att Marcus Hallgren, m, och Sören Mårtensson, c, nu vill engagera sig för Kolsva. Ju fler vi är desto bättre! Ännu bättre är det om herrarna också är beredda att ta sitt ansvar som ledamöter av kommunfullmäktige och engagera sig för hela Köpings kommun! Det är kommunens olika delar, med sina invånare, som tillsammans bildar helheten och som med alla sina olika fördelar gör Köpings kommun till den fina kommun vi är och de möjligheter vi har.

Mvh Elizabeth Salomonsson, s
Kommunstyrelsens ordförande

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-