Publicerad: juni 15, 2012 kl 15:41

MITC främjar industrins framtid

I flera år har man arbetat för att ta fram en projektarena för att öka konkurrenskraften inom tillverkningsindustrin i Mälardalen. Nyligen var det dags att sjösätta projektet i form av bolaget MITC Mälardalens Industrial Technology Center. – I april maj satte vi oss ner och sa ”Nu kör vi” säger MITC:s verksamhetsledare Michael Rydell. Bolaget fokuserar på konkurrenskraft och nyckeldelen är kompetens och kompetensutveckling. – Vi bygger en gemensam arena för att tillsammans arbeta med de här frågorna säger Michael Rydell. MITC består av ett samarbete mellan Köpings Kommun Eskilstuna Kommun Mälardalens Högskola och 12 olika företag inom tillverkningsindustrin som kommer från Köping och Eskilstuna. Några exempel är Leax Group AB Volvo Powertrain Sweden Köping GKN Drivelines och Sandvik Mining and Construction Köping AB. ”Oerhört viktigt för industrin” Idén och utvecklingen av bolaget har letts av bland andra Västra Mälardalens Industriförening Eskilstuna Fabriksförening och Mälardalens högskola. – Det här är oerhört viktigt för industrin. För de mindre företagen är det här en jättebra hjälp. Det är ett guldägg naturligtvis för de stora industrierna men speciellt för de mindre säger Kent Hahre ordförande i Västra Mälardalens Industriförening. Thomas Wikman är med i styrelsen för MITC och VD för Leax Group som är ett av de företag som ingår i MITC. – Vi såg det här som ett bra sätt att bidra och ta del av kompetensutvecklingen säger Thomas. Några exempel på hur samarbeten mellan företag och studenter kan se ut är att elever kan ha praktik på göra examensarbete eller skriva sin D-uppsats kring företaget. – Som student är det viktigt att tidigt få kontakt med företag. Just nu har vi 45 studenter som är ute hos några av de här företagen säger Michael. Blickar framåt MITC har även kontakt med flera andra kommuner och företag som eventuellt är intresserade. – Vi för dialoger med bland andra Västerås Södertälje Katrineholm Fagersta och Surahammar säger Michael.


Magazin24.se
webben@magazin24.se
0221-209 10

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

...och detta är förbjudet:
- Att med detaljer eller ord kränka anhöriga eller berörda personer.
- Kommentarer om etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, politisk tillhörighet eller religion om det saknar betydelse i själva sammanhanget.
- Svordomar eller liknande obscena ord.
- Inlägg som avviker från ämnet.
- Trams, obegripligheter och nonsens.
- Hot, trakasserier, lögner, skvaller, personangrepp eller ärekränkande inlägg.
- Uppmanande till brott eller inlägg som bryter mot Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL 1991:1469).
- Att försöka dölja sin identitet - för redaktionen - med anonyma mejl- och internettjänster.

Kommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med den så kallade BBS-lagen, Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (1998:112).
Det innebär att den som skriver kommentaren är personligen ansvarig för innehållet i kommentaren och kan ställas inför rätta.
Redaktionen granskar och tar vid behov bort inlägg som bryter mot lagen (1998:112) och de uppsatta kommentarsreglerna.
Kommentarsfunktionen följer också tidningens pressetiska hållning.

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.