Publicerad: juni 18, 2012 kl 12:00

Ett hotell för hunden

En liten bit utanför Kungsör utefter riksväg 56 ligger Kungarikets Hundhotell placerat. Företaget har premiäröppning om några få veckor men Magazin24 var nyligen på plats och hälsade på. Anläggningen ägs av Meril och Peter Stjernström och idén kom rätt så omgående när de båda flyttade in på gården. – Förra ägarna hade byggt huset och påbörjat arbetet. Vi har färdigställt det och är nu redo för att öppna säger Meril. Perfekt gård för paret När de hittade gården så blev Meril som sysslat med hundar sedan 1987 eld och lågor. – Det var som en dröm att komma hit och se dels ytorna för våra hundar men även att det fanns ett påbörjat hus som var tänkt att användas som hundpensionat. Jag tände på idén och började söka kunskap sedan drog vi igång byggnationerna inomhus säger Meril. När anläggningen var klar genomgick Peter och Meril en utbildning hos Jordbruksverket och är nu godkända. – Vår anläggning har plats för tio hundar samtidigt men vi är godkända för elva hundar säger Peter. Tanken med pensionatet är först och främst drift under semester och helger. – Vi jobbar båda som lärare och att ta hand om hundar tar en hel del tid säger Meril. På gården finns även stora ytor för hundarna att vara på. – Det finns bland annat en 600 kvadratmeter stor inhägnad hage där hundar som kan vara lösa kommer vara det säger Meril. Nyfiken på anläggningen? Besök http://www.kungarikets.se


Magazin24.se
webben@magazin24.se
0221-209 10

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

...och detta är förbjudet:
- Att med detaljer eller ord kränka anhöriga eller berörda personer.
- Kommentarer om etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, politisk tillhörighet eller religion om det saknar betydelse i själva sammanhanget.
- Svordomar eller liknande obscena ord.
- Inlägg som avviker från ämnet.
- Trams, obegripligheter och nonsens.
- Hot, trakasserier, lögner, skvaller, personangrepp eller ärekränkande inlägg.
- Uppmanande till brott eller inlägg som bryter mot Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL 1991:1469).
- Att försöka dölja sin identitet - för redaktionen - med anonyma mejl- och internettjänster.

Kommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med den så kallade BBS-lagen, Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (1998:112).
Det innebär att den som skriver kommentaren är personligen ansvarig för innehållet i kommentaren och kan ställas inför rätta.
Redaktionen granskar och tar vid behov bort inlägg som bryter mot lagen (1998:112) och de uppsatta kommentarsreglerna.
Kommentarsfunktionen följer också tidningens pressetiska hållning.

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.