Okategoriserade
06:48 | 9 oktober 2015

Munktorpsteatern får det att hetta till på Forum

KÖPING Det har äntligen blivit premiärdags. Efter flera månader av förberedelser så skall publiken snart få avnjuta musikalen ”I hetaste laget” på Forum i Köping.
Munktorpsteatern har sedan januarimånad tränat och övat för att allting skall sitta till punkt och pricka till premiären den 17 oktober.

– Jag tror att det här kommer bli det bästa som vi någonsin har gjort, säger regissören Pia-Kari Karlsson.

”I hetaste laget” är från början en gammal svart-vit film med bl.a. Marilyn Monroe i huvudrollen. I filmen finns det ingen musik, men det har i efterhand skapats en musikal baserad på handlingen som bland annat spelats på Oscars i Stockholm med Henrik Dorsin i huvudrollen. Nu har det dock blivit munktorpsteaterns tur att tolka musikalen.

– Det här är bara andra gången vi gör en musikal. I vanliga fall brukar vi spela fars, men alla känner sig komfortabla med att sjunga. Vi har övat väldigt mycket så vi känner oss säkra. Det är bara några nya som tycker det är lite läskigt men de kommer fixa det hur bra som helst, säger Åsa Moréus som är koreograf.

Musikalen handlar om två musiker vid namn Joe och Jerry. De är desperata efter jobb och tar vad som helst som kommer i deras väg. Vid ett av dessa jobb går dock någonting fasligt snett och det blir vittne till ett gangstermord vilket för dem in på en häpnadsväckande resa.

Vilka typer av genrer kan publiken förväntas få se?

– Den är väldigt rolig, sen är det spänning i den mån vi kan göra det, men det både skjuts och pangas. Så det är en stor blandning men den innehåller framförallt komik.

Musikalen är anpassad för hela familjen. Mellan den 17 oktober fram till den 15 november finns möjligheten att se föreställningen på Forums teatern i Köping. Biljetter finns att köpas på Köpings turistbyrå och på www.munktorpsteatern.se.

– Våra förhoppningar är att det här ska bli något utan dess like. Vi brukar säga att vi ska slå köpingsborna med häpnad, så jag hoppas att man blir imponerad, avslutar Åsa.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-