köping
20:42 | 4 februari 2016

De fyra elementen skall skildras genom dans

Sorry No Name har föreställning på Forumteatern. ”Det kommer bli fart, musik och färg”

Pia Arvidsson Pettersson är danspedagog på musikskolan i Köping och hon har tillsammans med sin dansgrupp Sorry No Name bjudit på några spektakulära nummer genom åren. Förra året hette föreställning Atmosphere men i år är det de fyra elementen som skall skildras genom dans.

– Vi gestaltar de olika elementen och så blir det en liten final som går ut på att det är de stora byggstenarna som gör våran värld unik, berättar Pia.

Årets dansgrupp består av tolv stycken till antalet och de är från femton år och uppåt. 

Hur länge har ni övat inför årets föreställning?

– Det här verket började vi med i oktober.

Och hur är känslan nu när det snart är dags för premiär?

– Det är hektiskt, det är mycket som ska falla på plats. Det som gör den här föreställningen speciell är att jag har gjort den för femton år sedan men då blev jag inte riktigt nöjd med den så nu ville jag göra den bättre och det tycker att den har blivit.

Hon berättar att förutom koreografin så kommer det i bakgrunden att finnas ett bildspel (skapat av Arne Sjölander) som dansarna måste försöka skildra. Men vad kan publiken då förvänta sig om de tar sig ner till Forumteatern i Köping på söndag klockan 16.00?

– Det kommer bli fart, musik och färg. Det är väl i första hand det, sen får man naturligtvis göra en egen tolkning på hur man vill läsa av elementen, avslutar Pia.

Biljetter går att köpa av dansarna samt innan föreställningen och de kostar 50 kronor styck. Söndagen den 7:e februari klockan 16.00 på Forum i Köping är datumet att spika in i kalendern.

Delar ur repetitionen kan ses i bildspelet och videoklippet ovan.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-