Publicerad: april 20, 2012 kl 21:48

Filip och Fredrik hittade Köpings nya slogan

KB-hallens läktare och parkett var fullsatt när Fredrik Wikingsson och Filip Hammar intog scenen. Köping. Humorparet berättade inledande om sin uppväxt. Fredrik om sin uppväxt i Otterbäcken utanför Gullspång som enligt Fredrik fick Kolsva att framstå som Mexico City. Filip berättade om sin kärlek till hemstaden Köping som tog fart i samband med tv-programmet Rekordmagasinet 1985. Att Köping var en av Sveriges tråkigaste städer stämde inte enligt Filip och sedan dess har han kämpat för att ge Köping upprättelse. Publiken fick veta hur paret en gång i tiden kom i kontakt med varandra. På en fest i Stockholm bjöd Filip med Fredrik till Köping och Grisfesten. Under kvällen hamnade flera ord på en whiteboardtavla utifrån de bästa orden togs slutligen en ny slogan fram för Köping. Filip och Fredrik dokumenterade Köping under fredagen och hittade de små sakerna som var speciellt med Köping. Bland annat att J-O Waldner en gång i tiden uttryckt att sviten på Hotel Scheele var det bästa hotellrummet han besökt samt de långa k:en på skylten till butiken Känsla och smak. Självklart var nationalsången och dess upphovsman med på ett hörn. Köpings nya slogan blev Köping – J-O jag vill leva jag vill dö i Köping.


Magazin24.se
webben@magazin24.se
0221-209 10

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

...och detta är förbjudet:
- Att med detaljer eller ord kränka anhöriga eller berörda personer.
- Kommentarer om etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, politisk tillhörighet eller religion om det saknar betydelse i själva sammanhanget.
- Svordomar eller liknande obscena ord.
- Inlägg som avviker från ämnet.
- Trams, obegripligheter och nonsens.
- Hot, trakasserier, lögner, skvaller, personangrepp eller ärekränkande inlägg.
- Uppmanande till brott eller inlägg som bryter mot Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL 1991:1469).
- Att försöka dölja sin identitet - för redaktionen - med anonyma mejl- och internettjänster.

Kommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med den så kallade BBS-lagen, Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (1998:112).
Det innebär att den som skriver kommentaren är personligen ansvarig för innehållet i kommentaren och kan ställas inför rätta.
Redaktionen granskar och tar vid behov bort inlägg som bryter mot lagen (1998:112) och de uppsatta kommentarsreglerna.
Kommentarsfunktionen följer också tidningens pressetiska hållning.

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.