Publicerad ons 13 Jun, 2012 kl 10:32

Smedjan har startat Café Dammbron

På nationaldagen var det premiär för Smedjans nyaste projekt Café Dammbron. Då dukade medlemmar i Stadskultstudion ut bord bredvid Smedjan och på kvällen bjöds besökarna på underhållning från T. Hellberg Fritz Karlsson Tommy Ullvin och Karin Ullvin. – Idén kom från min pappa som hade läst i tidningen att det för länge sedan fanns något som hette Café Dammbron här i närheten. Han frågade om inte vi skulle köra sommarcafé och vi tänkte att det var en bra idé. I vanliga fall brukar vi ta sommarlov i juni juli och augusti men nu testar vi på det här i år berättar Mia Karlsson från Stadskultstudion. Tema för varje onsdag Cafét kommer att vara öppet från klockan 14 varje onsdag i juni och augusti. På kvällarna bjuds det på underhållning från olika lokala artister. Varje kväll har ett eget tema. – I onsdags var det väldigt ”nationaldagigt” med dragspel fiol och gitarr säger Mia. – Vi vill ha lite teman så att hela kvällen knyts ihop på något vis säger Camilla Lindh från Stadskultstudion. I kväll uppträder Magnus och Tobias Lind och nästa onsdag kommer sex unga förmågor att ställa sig på scenen i fyra olika konstellationer. Det blir Astrid Risberg Miriam Löfberg Christopher och Diza samt Oskar och Pelle. – Majoriteten av artisterna kör covers utom Oskar och Pelle som kör jazzimprovisation med saxofon och trummor. Det är första gången vi har de två här berättar Mia. Eftersom det är första gången som Stadskultstudion anordnar sommarcafé startar de med att bara ha öppet en dag i veckan. Tanken är dock att utöka verksamheten till nästa år om det visar sig bli populärt. – Förhoppningsvis kan vi utöka till några fler dagar i veckan till nästa år säger Mia. Försöker bredda verksamheten Under premiären förra onsdagen var det flera som kikade in på Smedjan när de hörde musiken. – Det var folk här i onsdags som vanligtvis inte brukar vara här vilket är jätteroligt. Många tror nog att Smedjan bara är ett ställe för ungdomar men det går ju att använda till allt möjligt säger Camilla. – I vanliga fall arrangerar vi framför allt för ungdomar men nu försöker vi bredda det. Vi har till och med gjort om garderoben till en barnhörna så det är barnvänligt säger Mia. Café Dammbron har öppet varje onsdag i juni och augusti mellan klockan 14 och 22. Under juni har även Dennis Nylund en fotoutställning uppsatt som i augusti byts ut mot en utställning med Camilla Lindhs teckningar. – Vi har pratat om att försöka ha lite utställningar även när vi har spelningar. Om man vill ställa ut bilder dikter eller vad som helst så är man välkommen att göra det säger Mia. – Vi är ju en kulturförening. Även om vi mest sysslat med musik vill få in så mycket kultur vi bara kan som teater dans och fotografier. Ett av våra mål är att bredda verksamheten säger Camilla. – Vi har ju lokalen. Det står ju egentligen bara här och väntar på att få användas avslutar Mia.


Magazin24.se
webben@magazin24.se

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.
- Du har juridiskt ansvar för dina kommentarer på Facebook.