Publicerad ons 1 Aug, 2012 kl 22:01

Konstnärerna presenterades inför fullsatt Asoma

Nu har symposiet kommit halvvägs och på tisdagen så presenterades de 15 konstnärer som huserar i Asoma under skulptursymposiet Peace Monuments of War Material. Men kvällen började inte med skulpturer utan med kramar för kompisarna Jesper Lissmark Hult och Elin Höglund kom och berättade om att de ska cykla genom Europa och hålla inspirationsföreläsningar och gratis kramar. Det var fullsatt i Asoma när konstnärerna presenterades genom att de fick berätta lite om sig själv och visa upp vad de har gjort tidigare. Den konstnärliga ledaren Richard Brixel presenterade konstnärerna innan de själva klev fram. Han berättade även lite om projektet att det till en början stod stilla eftersom det saknades pengar och även vapenlicens. Han berättade även att alla konstnärer har varit väldigt positiva till det de gör under dessa tre veckor. Han vill att Arboga ska bli fredens stad i framtiden. Här presenteras några av konstnärerna: Dong Shubing från Kina. Född 1968 och är professor på Tsinghua universitet. Devin Laurence Field USA. Har bland annat gjort en skulptur till OS i Peking 2008. Jenny Grönvall Sverige. Gör mycket performence. Anthony Heywood Storbritannien. Gör ofta stora skulpturer. Han sa att detta symposium är i helt med linje med hans arbete och han tycker det är fantastiskt. Li Jinze född 1985 från Kina. Han gör skulpturer som uttrycker känslor. Mats Lodén född 1951 från Sverige. Har bland annat gjort en skulptur av Sixten Jernberg. Lasse Nilsson född 1959 från Sverige. Han funderade mycket på om när det är okej att ta del av ett krig. Han gör en ängel av ett flygplan som kommer att röra sig på olika sätt med hjälp av vinden. Florin Strejac Rumänien. Richard Brixel varnade de andra för honom ”Han röker och jobbar bara”. Han har gjort skulpturer över hela världen. Linda Verkaaik från Nederländerna. Pratade om att hon hittar ofta två sidor i det mesta. Till exempel finns det två sidor i krig krig och så ser hon fred med fred så ser hon krig. Richard Brixel. Övriga konstnärer är Wei Xiao Ming från Kina Wen Chao från Kina Insa Winkler från Tyskland Yang Junlan från Kina Xu Zhenglong från Kina och Zhu Ying från Kina. Om ni vill läsa mer kan ni gå in på symposiets hemsida: http://www.peacemonuments.se/sv/


Magazin24.se
webben@magazin24.se

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.
- Du har juridiskt ansvar för dina kommentarer på Facebook.