Publicerad fre 3 Aug, 2012 kl 18:58

Birger Jarlsdagarna i Kolbäck

För fjärde året i rad är det dags för medeltidsmarknad på Kolbäcks Gästgivaregård. Det kommer att vara genuina hantverkare med medeltidskläder knallar gycklarskola utställningar föredrag och guidade turer med historikern Lars Gahrn. Han berättar om det viktiga slaget vid Herrevadsbro mellan Birger Jarl och Folkungarna. Isak Krogh kommer att hålla föredrag och förevisning om rustningens utveckling under 1300 och 1400-talet. Det kommer även finnas chans till avkoppling i medeltida spa ansiktsmålning ponnyridning pilbågsskytte och flera andra roliga aktiviteter för hela familjen. På lördagskvällen kommer det även att hållas ett gästabud men det kräver att man har bokat plats innan. Under lördagen har marknaden öppet mellan 11-18 och på söndag mellan 11-16. BörsAnders kommer även att försöka sätta ett världsrekord i brummare. Det är en liten träbit med snöre som man snurrar. Klockan 15 på lördagen hoppas BörsAnders att många kommer och hjälper honom.


Magazin24.se
webben@magazin24.se

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.
- Du har juridiskt ansvar för dina kommentarer på Facebook.