hallstahammar
10:03 | 12 maj 2016

Världen samlas på Hammartorget

Kulturer och livsöden blandas under Tillsammansdagen.

På lördag går den sjunde upplagan av Tillsammansdagen av stapeln på Hammartorget i Hallstahammar. En dag för hela familjen och en ypperlig chans att lära sig mer om och förstå andra kulturer än sin egen.

Mat, musik, dans och lek är fyra saker som engagerar och förenar människor världen över och just det tar Tillsammansdagen tillvara på.

– När vi kommer från olika länder och har olika språk kan det vara svårt att prata med varandra men istället kan vi dansa, måla och njuta av god mat tillsammans, säger Laqaa Tawfik, en av medlemmarna i arrangörsgruppen.

Utöver flera uppträdanden så kommer besökarna ha möjligheten att få prova gratis mat från stora delar av världen. En mängd föreningar kommer att servera smakprover från sina olika hemländer.

– De möten mellan människor som sker under evenemang som Tillsammansdagen bidrar till ett mer tolerant och livskraftigt Hallstahammar där människor trivs och känner sig trygga. Det är det Tillsammansdagen handlar om. Förra året besökte drygt 2000 personer Hammartorget och vi hoppas på minst lika många i år. Att vara kulturellt och socialt aktiv leder, generellt, till både ett längre och rikare liv, samt att man värderar mångfald högre, därför sträcker sig effekterna av Tillsammansdagen långt mycket längre än till bara själva evenemanget. I år kommer vi att ha flera aktiviteter där människor utan ett gemensamt språk kan mötas, säger Emil Berglund, projektledare från Hallstahammars kommun.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-