Okategoriserade
16:20 | 17 september 2014

Boktips – allt från skönlitteratur till kokböcker

Behöver du tips på någon ny bok eller nya maträtter? Här kommer några boktips från Josef Bengtsson.

Först ut är boken ”Glasmannen”, skriven av Johan Kling. En fantastisk bok som man kan relatera till. Språket är riktigt vackert i denna bok och den är väl värd att läsa.

Nästa bok är ”Trädgård i kruka – odlarglädje året om” av Annika Christensen och Ulrica Otterling. En perfekt bok att läsa nu när det börjar bli dags att odla inomhus. Boken ger tips om vad man kan odla i en kruka under en speciell årstid.

När jag bodde i Paris var det väldigt trendigt att äta hamburgare och jag har nog aldrig ätit så mycket hamburgare som jag gjorde under detta år. Så när jag såg att boken ”Gourmetburgare” kom ut slängde jag mig över den. Det är en fantastisk kokbok om hamburgare och efter du har läst recepten och lagat hamburgare från boken så kommer du aldrig mer att säga något ont om hamburgaren.

”Jan Hedhs stora bok om bröd” är ett måste för minibagaren hemma. En bra kokbok som är pedagogisk.

Om du vill sluta äta så mycket kött så kan jag tipsa om boken ”Green Kitchen Stories”. En kokbok för spännande vegetariska maträtter men den går även igenom vad man som vegetarian bör ha hemma. Ett litet minus är att det är väldigt mycket text för det är något jag inte gillar i kokböcker.

Jag älskar Italien och medelhavsmaten! Det går nog inte en helg utan att jag lagar något som är inspirerat av medelhavet. Och en kokbok jag verkligen vill tipsa om är ”Älskade medelshavsmat”, av Caroline Hofberg. Här hittar vi enkla recept och inspirerande bilder. Ett måste!

Okej, nu blir jag lite taskig men jag vet att många grillar året om så därför måste jag tipsa om Pluras grillbok, ”Grilla för kärlekens skull”. Jag gillar de flesta kokböcker som Plura har gett ut eftersom han har en fotograf, eller flera, som tar riktigt bra bilder. Sedan är inte recepten så svåra.

Allt om mats ”Grillboken” har även kommit ut som nyutgåva och den är riktigt bra. Vill man inte ha Pluras grillbok så är Allt om mats grillbok den bästa.

Till sist vill jag tipsa om boken ”Vi, vi vaktmästare”. En fantastisk betraktelse från vaktmästarens liv.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-