Publicerad ons 25 Apr, 2012 kl 08:31

Multiresistenta bakterier upptäckta i Hjälmaren

I samband med ett forskningsprojekt gjordes upptäckten av multiresistenta bakterier i Hjälmaren. Docenten i mikrobiologi Jana Jass vid Örebro univeristet säger att det här är en varningssignal skriver SVT Tvärsnytt. De två bakterierna som hittades är e-coli och enterokocker. Båda bakterierna är så kallade tarmbakterier. Nu kommer länsstyrelsen i Örebro samla experter och andra instanser för att se över situationen och ta ställning till eventuella rekommendationer till badsugna människor. Bakterierna hittades i den del av Hjälmaren som heter Hemfjärden.


Magazin24.se
webben@magazin24.se

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.
- Du har juridiskt ansvar för dina kommentarer på Facebook.