Publicerad: juli 18, 2012 kl 15:33

Klassiskt kollo vid Högsjön

Varje år deltar omkring 150 barn på Sommarkollot vid Högsjön utanför Arboga. Sedan 1994 är Pingstkyrkan och Örtagårdskyrkan anordnare av kollot som tar emot 30 barn per vecka under fem veckors tid. Sandra Pärlsjö och Malin Kölfeldt är två av ledarna på plats. När vi besöker kollot håller barnen på att äta lunch och på dagens meny står spagetti och köttfärssås. – Vi lagar all mat själva och på förmiddagarna brukar en grupp barn få som aktivitet att hjälpa till med matlagningen berättar Malin. Barnen delas alltså in i grupper på förmiddagarna med en ledare i varje grupp. Gruppen håller sedan på med olika aktiviteter varje dag och det kan vara allt från tidigare nämnda matlagning till fiske pyssel eller OS-lekar. Kollot pågår varje vecka mellan måndag och fredag och mellan torsdagarna och fredagarna hålls en övernattning i stugan vid sjön. De andra dagarna blir barnen upphämtade av en buss i Arboga klockan nio på morgonen och skjutsas sedan hem strax innan klockan tre på eftermiddagen. När lunchen är slut och alla tallrikar blivit renskrapade springer barnen glatt ut på gräset igen för nu ska det lekas jägarkull innan det är dags för dagens sista dopp i vattnet. Anders Payerl är lekledare vid dagens jägarboll. Ledarna Malin Kölfeldt och Sandra Pärlsjö.


Magazin24.se
webben@magazin24.se
0221-209 10

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

...och detta är förbjudet:
- Att med detaljer eller ord kränka anhöriga eller berörda personer.
- Kommentarer om etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, politisk tillhörighet eller religion om det saknar betydelse i själva sammanhanget.
- Svordomar eller liknande obscena ord.
- Inlägg som avviker från ämnet.
- Trams, obegripligheter och nonsens.
- Hot, trakasserier, lögner, skvaller, personangrepp eller ärekränkande inlägg.
- Uppmanande till brott eller inlägg som bryter mot Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL 1991:1469).
- Att försöka dölja sin identitet - för redaktionen - med anonyma mejl- och internettjänster.

Kommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med den så kallade BBS-lagen, Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (1998:112).
Det innebär att den som skriver kommentaren är personligen ansvarig för innehållet i kommentaren och kan ställas inför rätta.
Redaktionen granskar och tar vid behov bort inlägg som bryter mot lagen (1998:112) och de uppsatta kommentarsreglerna.
Kommentarsfunktionen följer också tidningens pressetiska hållning.

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.