Publicerad tor 9 Aug, 2012 kl 16:31

Barnen bjöd sig själva på gästabud

Barnen fick börja med att gå ner i källaren i Arboga museums gamla hus. Nere i källaren fanns Ulla-Britt Manhem som lärde barnen olika örter som ofta odlades i större örtträdgårdar av munkar. Mynta lavendel salvia… och när barnen fick dofta på citronmellis hittades en ny favorit. – Åh det doftar citron utbrast några av barnen. För att ha ett gästabud behövdes också mat. Barnen fick självklart hjälpa till med stora delar av maten. Det skars upp vitkål ost ärter och korv. Gudrun Sandén som guidade barnen rätt bland maten fick snabbt veta av en mindre riddare att ”mat det håller inte riddare på med”. Sedan dukades det upp till gästabud i husets stora källare där barnen fick smaka på mat som det serverades på medeltiden.


Magazin24.se
webben@magazin24.se

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.
- Du har juridiskt ansvar för dina kommentarer på Facebook.