Publicerad: augusti 10, 2012 kl 19:54

De demonstrerade mot Kinas diktatur

Mellan klockan 13 och 15 på fredagen stod paret Birgitta och Hans Almgren utanför Asoma i Arboga med varsin skylt. På skyltarna stod det ”Next Chinese Peace Projekt: release Liu Xiaobo and the other dissidents in China.” (Nästa kinesiska fredsprojekt: frige Liu Xiaobo och de andra oppositionella i Kina) – Vi har inga synpunkter om skulpturfestivalen men nästa steg för Kina är att frige Nobelpristagaren Liu Xiaobo som fick 11 års fängelse för att han demonstrerade för friheten. Det är ju trots allt kinesisk dominans i det här projektet säger Hans Almgren. – Vi säger ja till kultur nej till diktatur säger Birgitta. Vad tror ni att det gör för skillnad att ni står här? – Det vore naivt att tro att Kina bryr sig men om alla resonerar så då blir det ingen förändring heller säger Hans. – Risken är att det här projektet utnyttjas av Kinas ledning att de säger ”Se så fredliga vi är” när de samtidigt fängslade den som fick Nobels fredspris så att han inte ens fick åka och hämta priset. Konstnärerna som är här har ju inget att göra med det men om de skulle demonstrera som oss så skulle de kanske inte ens få komma tillbaka till Kina. Alla kan vi göra något avslutar Hans.


Magazin24.se
webben@magazin24.se
0221-209 10

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

...och detta är förbjudet:
- Att med detaljer eller ord kränka anhöriga eller berörda personer.
- Kommentarer om etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, politisk tillhörighet eller religion om det saknar betydelse i själva sammanhanget.
- Svordomar eller liknande obscena ord.
- Inlägg som avviker från ämnet.
- Trams, obegripligheter och nonsens.
- Hot, trakasserier, lögner, skvaller, personangrepp eller ärekränkande inlägg.
- Uppmanande till brott eller inlägg som bryter mot Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL 1991:1469).
- Att försöka dölja sin identitet - för redaktionen - med anonyma mejl- och internettjänster.

Kommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med den så kallade BBS-lagen, Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (1998:112).
Det innebär att den som skriver kommentaren är personligen ansvarig för innehållet i kommentaren och kan ställas inför rätta.
Redaktionen granskar och tar vid behov bort inlägg som bryter mot lagen (1998:112) och de uppsatta kommentarsreglerna.
Kommentarsfunktionen följer också tidningens pressetiska hållning.

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.