Publicerad: augusti 17, 2012 kl 14:24

Med skogen som läroplats

”Skogen som klassrum” är ett projekt som anordnas av Naturskyddsförening i samarbete med Naturskoleföreningen. Syftet med projektet är att fler lärare ska inspireras att använda skogen i skolundervisningen och att fler barn ska få en positiv känsla för att vistas i skogen. I skogen bakom Brattbergsskolan i Arboga har lärare i förskoleklasser från Brattbergsskolan Nybyholmsskolan Götlunda och Medåkers skola i Arbogas kommun samlats för att utbildas i hur man kan använda skogen som klassrum. Birgitta Sang är Naturskolepedagog och är den som håller i utbildningen. Hon utbildade halva lärarkåren på torsdagen och resterande i dag fredag. Varför ska man som lärare lägga sina lektioner utomhus? – För att skogen är en helt annan dimension än inomhusmiljöerna och här utmanas alla våra sinnen på ett helt annorlunda sätt. Dessutom får barnen tillfälle att lära sig saker genom mer praktiska övningar de slipper sitta still och lyssna hela tiden. De får också en känsla för att vara mån om naturen vilket är jätteviktigt. Maud Elisabeth Malin och Nanny är alla lärare i årskurserna 1 – 5 och de är allihopa nöjda med dagens utbildning. – Det är bra att få konkreta tips på vad man kan göra den här dagen har gett oss massor av nya idéer säger de.


Magazin24.se
webben@magazin24.se
0221-209 10

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

...och detta är förbjudet:
- Att med detaljer eller ord kränka anhöriga eller berörda personer.
- Kommentarer om etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, politisk tillhörighet eller religion om det saknar betydelse i själva sammanhanget.
- Svordomar eller liknande obscena ord.
- Inlägg som avviker från ämnet.
- Trams, obegripligheter och nonsens.
- Hot, trakasserier, lögner, skvaller, personangrepp eller ärekränkande inlägg.
- Uppmanande till brott eller inlägg som bryter mot Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL 1991:1469).
- Att försöka dölja sin identitet - för redaktionen - med anonyma mejl- och internettjänster.

Kommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med den så kallade BBS-lagen, Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (1998:112).
Det innebär att den som skriver kommentaren är personligen ansvarig för innehållet i kommentaren och kan ställas inför rätta.
Redaktionen granskar och tar vid behov bort inlägg som bryter mot lagen (1998:112) och de uppsatta kommentarsreglerna.
Kommentarsfunktionen följer också tidningens pressetiska hållning.

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.