Publicerad fre 8 Jun, 2012 kl 19:52

Kolbäcks gästgiveri har kniven mot strupen

Just nu pågår inspelningarna på säsong fem av Kniven mot strupen. Kocken Alexander Nilson är inne på femte säsongen där han hjälper olika restauranger i Sverige som har problem. Denna helg är han och inspelningsteamet i Kolbäck för att hjälpa Jarmo och Marianne Koskela på Kolbäcks gästgiveri. Varför är Kniven mot strupen här i Kolbäck? – De har hört av sig till oss. Jag får tyvärr inte avslöja vad de behöver hjälp med men det är mycket säger Alexander. Vad visste du om gästgiveriet innan? – Inte mycket men vi har folk som arbetar med research och sådant. Men jag kommer hit med färska ögon det är det som är meningen sedan ska jag lokalisera problem. På fem dagar är det mycket jobb som läggs ner. Hur många är ni som arbetar under dessa fem dagar? – Vi är sju åtta stycken sammanlagt. Hur påverkas Kolbäcksborna av att ni är här och hur brukar människor reagera? – Det vet jag inte ännu. Det brukar vara lite olika på ställen vi kommer. Det brukar oftast vara väldigt positivt och människor ser att det händer något. Ni är inne på femte säsongen nu behöver svenska restauranger er hjälp fortfarande? – Absolut. De behöver hjälp. Vad är det som inte brukar fungera hos restaurangerna så att de behöver din hjälp? – Det generella är att det saknas erfarenhet. Man får plötsligt för sig att man ska driva någonting och förlitar sig på andra. Man anställer folk som kanske sticker efter en stund eftersom chefen saknar erfarenhet. Då står man där och det är ett stort problem som genomsyrar de case som vi åker på. Annars kan det vara så att det är någon som har arbetat i flera år men de har tappat gnistan. Då får man sparka lite liv i dem så att de får en nytändning. Det brukar vara kul berättar Alexander. Är det något nytt som vi kommer att se nästa säsong? – Ja lite nytt kommer det att vara. Annars är ju formatet så som det är och konceptet är som vanligt. Hur kul tycker du att det är att åka runt och hjälpa restauranger i Sverige? – Det är kul. Man får ofta något tillbaka men i bland kan man stå och prata inför dött kött och ingen som lyssnar då är det mindre roligt. Kniven mot strupen kommer att besöka åtta ställen över hela Sverige denna säsong. De kom till Kolbäck i torsdags och åker på måndag. – Det finns potential här i Kolbäck avslutar Alexander. Jarmo (den ofrivillige kocken) och Marianne Koskela har ägt Kolbäcks gästgiveri i snart sju år. Hur känns det att Kniven mot strupen är här? – Skitläskigt. Jag har inte släppt det och jag är jättenervös fortfarande för de hittar på grejer som vi inte har en aning om. Rätt som det är så händer det bara någonting. Men det är lite roligt också för Alex är så himla kunnig samtidigt så har vi faktiskt kniven mot strupen särskilt för för Jarmo som lagar maten. Han måste verkligen visa att han kan laga mat säger Marianne. – Det känns lite speciellt när Alex står och berättar för en säger Jarmo. – Men han tycker att det går bra för han har egentligen aldrig lagat mat som kock och det är ganska skönt att ha en piska i ryggen säger Marianne. – Det är himla roligt att vara med och vara en av deltagarna i dessa program. Det är jättekul. Vi har sett något enstaka program innan och vi vet konceptet. Vad tycker era gäster om att ni har lite hjälp nu? – De har märkt att det är några andra här och många ser onödigt glada ut än tidigare säger Marianne och skrattar. – Vi får se hur det går. Jarmo kanske blir fullfjädrad kock när vi är klara. Det är lite läskigt för vi vet inte vad som händer men det är roligt säger Marianne och skrattar. Det var en tjej som har anknytning till Kungsör som anmälde Kolbäcks gästgiveri till Kniven mot strupen enligt Marianne och Jarmo. – Hon ringde och kollade om det var okej att anmäla oss till programmet och jag sa ja utan att veta vad det innebar och sedan flöt det på avslutar Marianne. Programmet sänds i höst.


Magazin24.se
webben@magazin24.se

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.
- Du har juridiskt ansvar för dina kommentarer på Facebook.