Publicerad mån 18 Jun, 2012 kl 08:33

Sommarsäsongen har startat på Skantzö

På Skantzö Bad och Camping har det rått full aktivitet under årets kalla månader. Det har målats snickrats byggts om och byggt ut. Enhetschefen Ronny Ring berättar att de har en flerårsplan för åtgärder förändringar och förbättringar där det mesta följer tidsplanen. Inför årets säsong har de bland annat renoverat två stugor satt dit farstukvist på och målat om 12 stugor förbättrat minigolfbanorna och gjort en liten rondell vid ingången till campingen och badet. – De säsongsboende har fått ett hus till redskap så att de slipper be oss om gräsklippare skottkärra och dylikt. Sedan har vi även byggt tre nya diskplatser på campingen berättar Ronny. Här har en ny diskplats byggts till på husets ena ände. Skyltar på E18 I år har de fått tillstånd från Trafikverket att sätta upp skyltar om campingen på E18 både från köpingshållet och från västeråshållet. – Vi räknar med att antalet drop in-besökare kommer att öka för tidigare år har ingen som kommer utifrån vetat var campingen ligger om de inte haft en campingkarta med sig säger Ronny. Han hoppas även att de som ser skyltarna och planerar att stanna på campingen en natt trivs så bra att de utökar sin vistelse och rekommenderar Skantzö till andra. – Mun-till-munmetoden är ju den bästa reklamen vi kan få. Samlingssal blir tv-rum Under förra måndagen började personalen att omvandla samlingssalen till ett tv- och allrum för campinggästerna. Det finns redan ett kök på plats en ny tv har installerats och några soffgrupper ska köpas in. – Det är nytt för i år att vi har det öppet annars har det mest används på vintern som festlokal. Jag tror att det kommer att uppskattas av de boende på campingen eftersom de nu kan gå in och laga mat de kan använda diskmaskinen koka kaffe och lägga sina frysvaror i frysen. Dessutom kan de sitta där och titta på fotbolls-EM säger Ronny. En annan nyhet är att campinggästerna även har möjlighet att använda de nyrenoverade duscharna och toaletterna inne på badet varje morgon mellan klockan 7 och 9. – Det är ju det finaste nyaste vi har och tidigare har det alltid varit stängt på morgonen. Nu vill vi få campinggästerna att gå dit också i stället för att de ska dela på alla andra sanitetsutrymmen. På campingen finns 23 stugor varav 10 är vinterbonade. Det finns 188 campingplatser med el inkopplat med det går att ordna fler platser. – Under Powermeet ordnar vi kanske 270 platser men då har inte alla el berättar Ronny. Vilka förändringar vill du helst ha utfört till nästa år om du får välja några få? – Jag vill renovera två stugor till i vinter bygga 20 till 25 campingplatser på badområdet och göra åtta till tio husbilsplatser på ett annat område. Jag skulle även vilja att någon som studerar till byggnadsingenjör eller liknande vill mäta upp våra campingplatser och kontrollera deras lutning som examensarbete. Målet är att man ska kunna förboka en speciell plats och vi hoppas på att kunna ha några platser som man kan förboka redan nästa år berättar Ronny. Thomas Svensson visar upp en ny segway. Segway-åkning är den nyaste attraktionen På området åker Thomas Svensson omkring på en segway. Han ska lära personalen att köra den för den här veckan börjar de att hyra ut fem segways till besökarna. – Man kan köra i max 15 kilometer i timmen och batteriet räcker i hela tre mil berättar Thomas.


Magazin24.se
webben@magazin24.se

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.
- Du har juridiskt ansvar för dina kommentarer på Facebook.