Publicerad fre 13 Jul, 2012 kl 11:24

Lena Endré och Svante Thuresson uppträder

På lördag den 14 juli uppträder Lena Endré och Svante Thuresson ihop på Jazzens museum i Strömsholm. När Lena och Svante träffades förra året började de prata musik och Lena som sjungit en hel del tidigare föreslog att de tillsammans skulle göra svenska texter. De började titta på inhemska skatter som Olle Adolphsson Monica Zetterlund Cornelis Vreeswijk och Povel Ramel och det är framför allt sådan musik de kommer spela på lördag. Som ett exempel kommer de framföra ”Kristina Den Fina” i ny tappning enligt Jazzens museums hemsida. – De kommer även finnas fantastiska kompmusiker på plats berättar Rolf Carvenius som ansvar för kvällen. Ett exempel är Dan Berglund som har ett förflutet i den forna jazztrion Esbjörn Svensson Trio. Det finns fortfarande biljetter kvar till konserten som börjar klockan 19.30. För den musikintresserade är ett annat alternativ på lördagskvällen att se Micke Gottberg som uppträder på Westerqwarn i Kolbäck. Det startar klockan 18.00.


Magazin24.se
webben@magazin24.se

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.
- Du har juridiskt ansvar för dina kommentarer på Facebook.