Publicerad tis 17 Jul, 2012 kl 10:09

Strömsholms kanal fortsatt avstängd

Vi har tidigare berättat att Strömsholm kanal är avstängd på grund av att vattenflödet i Kolbäcksån ökat kraftigt efter allt regnande. Enligt ett beslut under tisdagsmorgonen kommer kanalen vara avstängd ännu en vecka. Flödet uppmättes under tisdagsmorgonen till 60 kubikmeter per sekund och väntas öka ytterligare något under dagen. Man accepterar flöden upp till 30-35 kubikmeter per sekund vilket gör att Kanalbolaget tvingas hålla kanalen stängd ännu en vecka. De 45 bokade passagerarna till en chartertur på onsdagen kommer att kontaktas för att om- eller avboka turen. Detsamma gäller de omkring 100 passagerare som bokat en tur på kanalbåten M/S Strömsholm den kommande helgen. Samtliga erbjuds att omboka till kommande helger då kanalen förväntas öppna igen säger Strömsholms Kanal AB och M/S Strömsholm Event och Sjöfart AB i ett pressmeddelande. Om regnandet upphör kan kanalen kanske öppnas nästa vecka. Ett nytt beslut väntas den 23 juli.


Magazin24.se
webben@magazin24.se

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.
- Du har juridiskt ansvar för dina kommentarer på Facebook.