Publicerad ons 15 Aug, 2012 kl 11:22

Tog produkter för att de inte fick betalt

Under sommaren 2010 anlitade ett företag från Uppsala en firma i Hallstahammar för att utföra ett arbete åt dem. Arbetet utfördes och en faktura skickades till företaget i Uppsala. Fakturan blev dock aldrig betald. I början av 2011 fick företaget i Uppsala besök i sin butik av några personer som utgav sig för att komma från firman i Hallstahammar. De plockade på sig en mängd varor som täckte skulden som företaget från Uppsala hade till dem. De övertalade även den anställda i butiken att skriva ut ordererkännanden avseende de varor som de hade tagit. Värdet på varorna var strax över 120 000 kronor. Sedan dess har företaget i Uppsala gått i konkurs och Uppsala tingsrätt har fastställt en treskodom som gick ut på att konkursboet ska betala 156 000 kronor till firman från Hallstahammar. Nyligen dömde Västmanlands tingsrätt att i en treskodom att firman från Hallstahammar ska betala tillbaka de 120 000 kronorna som de tagit varor för. De ska dessutom betala rättegångskostnader på över 18 000 kronor.


Magazin24.se
webben@magazin24.se

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.
- Du har juridiskt ansvar för dina kommentarer på Facebook.