Okategoriserade
16:48 | 28 november 2015

Dömd för våldtäkt på kvinna

Den åtalade i rätten: ”Käkade vit flugsvamp”

En 44-årig man från Hallstahammar har dömts till rättpsykiatrisk våd med särskild utskrivningsprövning efter att ha våldtagit, misshandlat ett ex och hotat ett annat ex.

Den åtalade och den drabbade kvinnan hade träffats i slutet av 00-talet och inledde ett förhållande. För något år sedan separerade den åtalade och kvinnan, i samma veva ringde den åtalade själv till polisen och anmälde sig själv för två våldtäkter mot kvinnan.

Den åtalade utförde handlingar mot kvinnan som jämställs med våldtäkt.

Vid ett annat tillfälle fick kvinnan ta emot slag mot huvudet och magen, en åtalsgärning som mannen också blev dömd för.

När det gäller olaga hot ska den åtalade ha skickat ett hotfullt sms-meddelande till en annan kvinna han haft förhållande med.

I rätten har den åtalade förklarat att han mådde dåligt av den uppbrutna relationen och gått ut i skogen för att äta vit flugsvamp. Svampen fungerade inte och han hamnade senare på sjukhus. Väl på sjukhuset fick mannen lugnande medicin och det var i det tillståndet han skrev meddelanden i vredesmod till kvinnan.

Förutom straffet rättpsykiatrisk våd med särskild utskrivningsprövning så ska den dömda 44-åringen betala totalt 160 000 kronor i skadestånd till de två drabbade kvinnorna, varav 150 000 kronor till kvinnan som utsattes för våldtäkterna.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-