Publicerad: juni 19, 2012 kl 11:32

Riddarskola lockade många barn

Klockan 10 på tisdagen startade Riddarskolan på Gammelgården i Köping där barnen skulle klara av fem stationer med uppgifter innan de slutligen dubbades till riddare. När Magazin24 besökte Riddarskolan var ett 20-tal barn på plats vid stationerna. De flesta kom ifrån fritidsgården på Elundsskolan där de i vanliga fall går i förskola andra eller tredje klass. Madeleine Matilda Matilda och Filippa kommer alla från Elundsskolan. De tycker att att Riddarskolan har varit rolig. Matilda (andra flickan från vänster) tyckte inte bättre om någon speciell gren medan de andra tre är ense om en favoritgren. – Potatisgrenen var roligast säger Madeleine. En av grenarna var nämligen att balansera potatis på en sked. De övriga grenarna var dragkamp spela kula kasta hästsko på pinne och spika snabbt. Vid varje avklarad station fick barnen en kula och när de hade samlat ihop fem kulor blev de dubbade av riddaren August. Han och en handfull andra ungdomar arbetar med Riddarskolan som en del av sitt feriearbete. Wilma Linnea Sara Vilja och Jonathan har också besökt Riddarskolan där de dubbats till riddare. Vad var roligast? – Kulorna säger Wilma. – Dragkampen tycker Jonathan. Riddarskolan arrangerades även klockan 13 på tisdagen och den 3 juli får alla barn som vill två nya chanser att bli dubbade till riddare.


Magazin24.se
webben@magazin24.se
0221-209 10

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

...och detta är förbjudet:
- Att med detaljer eller ord kränka anhöriga eller berörda personer.
- Kommentarer om etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, politisk tillhörighet eller religion om det saknar betydelse i själva sammanhanget.
- Svordomar eller liknande obscena ord.
- Inlägg som avviker från ämnet.
- Trams, obegripligheter och nonsens.
- Hot, trakasserier, lögner, skvaller, personangrepp eller ärekränkande inlägg.
- Uppmanande till brott eller inlägg som bryter mot Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL 1991:1469).
- Att försöka dölja sin identitet - för redaktionen - med anonyma mejl- och internettjänster.

Kommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med den så kallade BBS-lagen, Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (1998:112).
Det innebär att den som skriver kommentaren är personligen ansvarig för innehållet i kommentaren och kan ställas inför rätta.
Redaktionen granskar och tar vid behov bort inlägg som bryter mot lagen (1998:112) och de uppsatta kommentarsreglerna.
Kommentarsfunktionen följer också tidningens pressetiska hållning.

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.