Publicerad: juni 22, 2012 kl 12:51

Populärt kollo på Malmön i Köping

För femte året i rad arrangerar Köpingsbygdens församling dagskollo på Malmön utanför Köping. Verksamheten har blivit riktigt populär och veckorna är i princip fullbokade. – Vi åker ut med buss klockan 08.30 på morgonen och åker hem igen sent på eftermiddagen berättar Jimmy Alsin församlingspedagog i Köpingsbygdens församling. Ett 20-tal barn i åldrarna sju till tolv år är på plats under dagarna och bland aktiviteterna finns minigolf bad fotboll och andra lekar. – Vi pysslar en hel del också inne i tälten med pärlplattor och annat berättar Jimmy. När Magazin24 var på plats hade barnen testat på en ny aktivitet nämligen övernattning inne i kyrkan. – Det var riktigt kul och inte ett dugg läskigt. Vi hade kul och somnade ganska sent berättar Lina Johansson som är en av kollodeltagarna. Samtidigt som kolloverksamheten pågår bedriver kyrkan även Club Malmön där barn som är på Malmön med sina föräldrar kan komma och låna leksaker eller umgås med de som är där. – Vädret har inte riktigt varit på vår sida ännu så den delen av vår verksamhet ligger lite nere just nu säger Jimmy och blickar ut över en öde strand. Nästa kollogäng börjar på Malmön nästa vecka efter midsommar.


Magazin24.se
webben@magazin24.se
0221-209 10

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

...och detta är förbjudet:
- Att med detaljer eller ord kränka anhöriga eller berörda personer.
- Kommentarer om etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, politisk tillhörighet eller religion om det saknar betydelse i själva sammanhanget.
- Svordomar eller liknande obscena ord.
- Inlägg som avviker från ämnet.
- Trams, obegripligheter och nonsens.
- Hot, trakasserier, lögner, skvaller, personangrepp eller ärekränkande inlägg.
- Uppmanande till brott eller inlägg som bryter mot Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL 1991:1469).
- Att försöka dölja sin identitet - för redaktionen - med anonyma mejl- och internettjänster.

Kommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med den så kallade BBS-lagen, Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (1998:112).
Det innebär att den som skriver kommentaren är personligen ansvarig för innehållet i kommentaren och kan ställas inför rätta.
Redaktionen granskar och tar vid behov bort inlägg som bryter mot lagen (1998:112) och de uppsatta kommentarsreglerna.
Kommentarsfunktionen följer också tidningens pressetiska hållning.

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.