Okategoriserade
12:00 | 16 september 2014

Köpingsbo misshandlade tre kvinnor – får ett års fängelse

På måndagen fick en man i 20-årsåldern hemmahörande i Köping sin dom för flertalet samlade åtal, bland annat för att ha misshandlat tre olika kvinnor.

Tre fall av mishandel, olaga hot vid fyra tillfällen, våldsamt motstånd och narkotikabrott, det var de åtalspunkter som gällde när en man i 20-årsåldern från Köping skulle få sin dom på måndagen.

I början av januari i år besökte mannen sin föredetta flickvän och deras gemensamma barn när en konflikt blossade upp. Mannen blev upprörd och började enligt vittnesmål från exflickvännen att skaka barnvagnen som deras barn sov i vid tillfället. Han hotade även med att han skulle ta livet av både sig själv och barnet.

Efter telefonsamtal till kvinnans mamma kom modern och en väninna till henne till undsättning. Mannen gav sig då på väninnan med sparkar och slag, samt hotade att döda henne och hennes hundar.

Den tilltalade nekar till samtliga anklagelser men Västmanlands tingsrätt bedömde både exflickvännens och den andra kvinnans vittnesmål som sannolika och att mannen gjorde sig skyldig till två fall av olaga hot, samt misshandel. Han ska utge skadestånd till exflickvännen på totalt 5 000 kronor och 11 500 kronor till den andra kvinnan.

I april umgicks den tilltalade mannen återigen med exflickvännen och en konflikt angående vårdnaden om deras gemensamma barn blossade upp. Mannen började kasta saker omkring sig och drog kvinnan i håret, samt örfilade henne upprepade gånger. Han hotade henne med en kniv och fortsatte därefter misshandeln med sparkar och slag, samt uttalade hotelser om att detta skulle bli hennes vardag om hon hade fortsatt ensam vårdnad om barnet. Efter händelsen bodde kvinnan i fyra månader på skyddad ort med ett besöksförbud upprättat mot expojkvännen.

För denna händelsen bedömdes mannen som skyldig till misshandel och olaga hot, och ska utge skadestånd på 17 500 kronor till kvinnan.

Bara några månader senare hade mannen en ny flickvän som han bodde med, och när hon beslutade sig för att avsluta förhållandet blev hon slagen i ansiktet upprepade gånger och en stund senare slagen med ett skaft till en sopborste i huvudet samt på benen och armarna. Han hotade även att döda henne och hennes expojkvän. Vid denna incident gjorde sig mannen skyldig till misshandel samt olaga hot och ska betala 31 300 kronor i skadestånd till kvinnan.

Mannen har även gjort sig skyldig till våldsamt motstånd vid ett tillfälle när polisen skulle gripa honom för incidenten som inträffade i juli när han misshandlade sin sambo. Samt för två fall av narkotikabrott.

Ett års fängelse blev den slutgiltiga domen för mannen, beslutade Västmanlands tingsrätt på måndagen.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-