Okategoriserade
14:01 | 23 april 2015

Anrik förening firar 80-årsjubileum

KÖPING Unga Örnar Centrum har funnits i 80 år, detta firas under hela helgen på Andersgården i Solmyra.

Sedan 1935 när Anna Karlsson la grunden för vad som skulle bli Unga Örnar har föreningen varit aktiv i Köping. I nästan 30 år har man huserat i den rejäla lokalen på Hummelbäcksgatan och Marie-Anne Gustafsson har sett otaliga barn och ungdomar under tiden hon har varit handledare.

– Jag började som ledare 1973 när min dåvarande man som var med i styrelsen frågade om jag kunde hjälpa Unga Örnar som ledare, berättar hon.

Sedan dess har hon figurerat som handledare och ordförande och ser närmast fram emot helgen då man ska fira jubileet med två dagars evenemang på Andersgården i Solmyra.

– Det är vår lägergård, förklarar Marie-Anne.

På lördagen har de öppet klockan 10-16 för medlemmar i Unga Örnar Centrum och SkogsNibble, en trollkarl kommer att underhålla och det bjuds på fika. På söndagen är vänorganisationer och stödmedlemmar välkomnar mellan klockan 10-16.

Under dina år som aktiv i Unga Örnar, vad har förändrats mest?

– Det måste vara att det är en större stress hos både barnen och deras föräldrar, men även att föräldrarna är mer engagerade i dag. De följer gärna med på våra utflykter och så vidare. Sedan så är det betydligt lättare att få ekonmiskt stöd som ideell förening.

Hur ser framtiden ut för Unga Örnar?

– Det är svårt att säga, men vi som är aktiva nu fortsätter så länge vi orkar. Men det behövs nytt blod, menar hon.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-