Okategoriserade
09:24 | 16 april 2014

Avslutade säsong med fanan i topp

HANDBOLL Handbollsdamerna i KIS har inom loppet av drygt ett år gått från en helt nystartad trupp med bara åtta spelare till ett stabilt lag som har lyckats uppnå alla de mål satte upp i början av säsongen.

När Köping IS HK:s damlag registrerade sig för division 4 var det endast åtta spelare i truppen, efter uppmuntran från KIS HK:s ordförande Ulf Stålberg beslutade sig det lilla laget för att satsa på att få ihop en full trupp och när serien drog igång hade tjejerna ett komplett lag.
Från att ha varit åtta spelare har laget nu vuxit till cirka 18 personer som kommer på både träningar och matcher.

– Sedan vi bestämde oss för att köra så har det tillkommit flera spelare och vi har cirka 30 stycken som är registrerade, men det är i snitt 18 stycken som deltar regelbundet, förklarar Natalie Källgren som är både tränare och spelare och Sofia Norén som är lagledare.

Vad har ni för tankar om den gångna säsongen?

– Det har varit lite jobbigt att få med folk och det faktum att jag har varit både tränare och spelare, berättar Natalie.

– Nu har vi fått till själva grundstommen i spelet med passningar och så vidare, det som gäller inför kommande säsong är att utveckla mer individuella kvaliteter inom laget, menar Sofia.

I början av säsongen satte laget upp mål för att känna att de hela tiden utvecklades under spelets gång, bland annat att förbättra resultaten från hösten under våren och att vinna mot Tillberga, något som de lyckades med. Efter seriens slut spelade de en cup där truppen fick ett kvitto på att de hade utvecklats mycket sedan starten.

– Mycket släppte för hela laget och vi insåg att vi kunde ge de andra lagen en match.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-