arboga
08:26 | 10 april 2016

Lindén drömmer om ett proffsliv utomlands

HANDBOLL IFK Arboga-produkten Elin Lindén har en grym säsong bakom sig där hon fanns med som reserv till landslaget när OS-kvalet skulle spelas. Till Magazin24 ger hon nu sin syn på säsongen och det avslutande slutspelet.

– Vi har haft höga mål. Tidigare har vi varit ett mittenlag och i år satsade vi på topp fyra vilket vi också kom, berättar Lindén.
VästeråsIrsta HF som hon spelat för sedan hon lämnade IFK Arboga för åtta år sedan är mitt upp i kvartsfinalspelet. Där möter de Skövde HF och har inlett med två segrar.

– Det känns som att alla lagen i serien, förutom de i botten, har blivit jämnare. Det är inte lika självklart längre vilka som ska vinna. Så det känns som vad som helst kan hända i serien.

Vad tycker du om din egen säsong?

– Jag har fått mycket speltid och förtroende. Jag är kant och det har blivit mycket utspel och kontringar på mig. En styrka vi har i laget är att har inte vi kanter en bra dag så har någon annan det istället.

Elin är 27 år men känner fortfarande att hon utvecklas hela tiden och har hittills varit befriad från skador. Förutom handbollen så jobbar hon heltid som bemanningskonsult på en bemanningstjänst i Västerås.
– Det funkar, men det blir inte så mycket sovmorgnar. När jag inte spelar handboll så har jag jobb inbokat och tvärtom. När man väl får en kväll ledig så är det guld värt.
Hon trivs med sitt jobb men drömmer om en proffskarriär där hon helt kan livnära sig på handbollen.

– Så klart lockar proffslivet i Danmark. Fast det är inte bara Danmark som har bra handboll nu förtiden. Jag tror att det börjar bli mer utspritt nu.

Lyckas hennes VästeråsIrsta med bedriften att ta sig till final kommer nog även fler, större, klubbar att få upp ögonen för henne och kanske kan det även blir en plats i landslaget där hon var reserv under OS-kvalet.

– Det är ett bevis på att de faktiskt ser än. Man hoppas alltid att de ska ringa, avslutar Lindén.Vi får hålla tummarna att hon får ett nytt samtal från landslagsledningen inom kort.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-