Publicerad mån 23 Apr, 2012 kl 15:42

Referat från RM

Seger till IBK Köping I Regionmästerskapen för herrar stod matchen mellan IBK Köping som kom etta i division 2 och vann DM i Västmanland och IBF Örebro som kom tvåa i division 1 Mellersta och vann DM i Örebro län. Första perioden började med ett mål för IBF Örebro innan IBK Köping kunde kvittera genom IBK Köpings Robin Eriksson. Sedan gjorde IBK Köpings Joakim Turunen 2-1 och 3-1 båda på assist av Jonathan Schönfeldt innan IBF Örebro lyckades göra ett mål till 3-2. IBK Köping tände till och utökade ledningen till 4-2 genom Thomas Norman assist Alexander Jaska och ytterligare ett mål av Joakim Turunen assist Jonathan Schönfeldt till 5-2 som var första periodens resultat (skott 12-13). Andra perioden ökade IBK Köping på till 6-2 genom Jonas Rosendahl assist Joakim Turunen efter det slappnade IBK Köping av lite grann och IBF Örebro kunde komma närmare andra perioden slutade 7-5 efter ett mål av Tobias Ferm assist av IBK Köpings lagkapten Pablo Benavidez (skott 5-11). Tredje perioden pressade IBF Örebro och lyckades både göra 7-6 och 7-7 innan IBK Köpings Thomas Norman assist Alexander Jaska gjorde 8-7 till publikens jubel tid 10.09 men 50 sekunder senare kvitterade ett effektivt IBF Örebro till 8-8. IBF Örebro fick en spelare utvisad och det utnyttjade IBK Köpings power play effektivt när Joakim Turunen gjorde sitt fjärde mål för dagen och fastställde slutresultatet till 9-8 (skott 13-12).  IBK Köping U vann DM Västmanland med sitt Hj-lag och kvalificerade sig till Regionmästerskapen i herrjuniorer. Lillån IBK gjorde likadant i Örebro län så därför möttes dessa två topplag i en regionmatch om ära berömmelse och en stor pokal. Första perioden började med en utvisning på IBK Köpings Niclas Burén efter 7 sekunder som Lillån IBK effektivt utnyttjade och gjorde 0-1. Lillån IBK hade ett snabbt spel och gjorde även 0-2 innan IBK Köpings Samuel Karlsson gjorde 1-2. Två minuter senare gjorde IBK Köpings Robin Grönberg 2-2 assisterad av Markus Wester och det var match igen. IBK Köping tog ledningen genom Pontus Andersson assist Mattias Sjöman till 3-2 innan Lillån IBK igen gjorde mål i power play efter en utvisning av IBK Köpings William Ekman första perioden slutade 3-3 (skott 9-10). Andra perioden började med att Lillån IBK tog ledningen innan IBK Köpings Samuel Karlsson gjorde 4-4 efter det spelde Lillån IBK mycket bra och gjorde både 4-5 och 4-6 innan IBK Köpings Robin Grönberg gjorde 5-6. Femton sekunder senare tilldömdes IBK Köping straff efter att Lillån IBK hade haft spelare i målgården. Straffen förvaltade IBK Köpings Robin Grönberg på bästa sätt och det var lika 6-6 och det var match igen. IBK Köpings Samuel Karlsson gjorde 7-6 innan Lillån IBK kvitterade till 7-7 och det blev andra periodens resultat (skott 12-12). I tredje periodens inledning gjorde IBK Köpings Samuel Karlsson 8-7 assist Mattias Sjöman fyra minuter senare drygade IBK Köpings Pontus Andersson assisterad av Samuel Karlsson ut ledningen till 9-7 och ytterligare två minuter senare 10-7 genom IBK Köpings Pontus Andersson. Lillån IBK gjorde 10-8 när halva tredje perioden var spelad men IBK Köpings effektiva backar Martin Laakso Niclas Burén William Ekman Robin Karlsson och Albin Grönberg såg till att IBK Köping inte släppte in några mål. Med hjälp av bra forwards Jonathan Schönfeldt Robin Grönberg Markus Wester Mattias Sjöman Adam Nyrén Hampus Wern Pontus Andersson Samuel Karlsson och ett stort plus till målvakten Niclas Hildebrand som storspelade i målet såg dessa grabbar till att IBK Köping U vann två fina pokaler och är regerande mästare. (skotten i sista perioden 7-17)   Prisutdelningen sköttes av Stefan Karlsson Västmanlands innebandyförbund. Foto och text HJG Bakre raden från vänster: Pontus Andersson Mattias Sjöman Markus Wester Robin Karlsson Samuel Karlsson Hampus Wern Albin Grönberg Adam Nyrén. Främre raden från vänster: Martin Laakso Jonathan Schönfeldt Robin Grönberg skymd av pokalen Niclas Burén William Ekman Niclas Hildebrand.


Magazin24.se
webben@magazin24.se

Våra regler för kommentarer:
- Kommentera i vänlig och civiliserad ton.
- Håll dig till ämnet

Användare som upprepade gånger bryter mot reglerna kommer att stängas av.
- Du har juridiskt ansvar för dina kommentarer på Facebook.