Okategoriserade
19:38 | 27 september 2014

Starkt IBK spelade hem sin första vinst

Förra veckans premiärfiasko var förhoppningsvis en engångshändelse, för i lördagens match stämde allt för IBK Köping som spelade hem säsongens första trepoängare.

På lördagseftermiddagen fick IBK Köpings herrar en skön revansch om man ser till förra veckans fiasko mot Lockerud. De gästade Åmåls IBK och inledde matchen starkt genom att ta ledningen med 0-2 efter bara tre minuter in i första perioden.

Gästande IBK inledde även den andra perioden med ett mål, men sedan föll de tillbaka och hemmalaget lyckades reducera till 2-3 innan perioden avslutades med 2-4 från Albin Söderberg. Matchens tvåmålsskytt, Alexander Jaska, utökade ledningen till 2-5 och några minuter senare reducerades ställningen till 3-5 som blev det slutgiltiga resultatet.

– Vi satte defensiven som vi skulle och det kändes som att vi hade kontroll på tillställningen. Vi var starka både defensivt och offensivt och alla gör en riktigt bra insats, säger tränaren Martin Nilsson nöjt efter matchen.

– Peter Hofer var väldigt bra i dag, han stärkte upp försvaret ordentligt och det ska han ha cred för, avslutar Nilsson.

Slutresultat: 3-5 (0-2, 2-2, 1-1)
Målskyttar: Alexander Jaska 2, Mattias Sjöman, Markus Salin, Albin Söderberg