Okategoriserade
13:27 | 11 april 2016

”Det är få förunnat att få spela där”

INNEBANDY Så går Petterssons tankar inför finalen på Tele2 Arena. 

På söndagseftermiddagen kvalificerade sig Storvreta för SM-final i innebandy. De gjorde det genom att besegra fjolårsvinnarna IBF Falun med 6-4 (totalt 4-3 i matcher) och köpingssonen Jimmie Pettersson avgjorde matchen med sitt 6-4 mål.

– Det är sjukt kul att få den här möjligheten och på Tele2 Arena dessutom. Det är hur roligt som helst och att vi går till finalen genom att slå Falun och stoppa deras vinnande känns extra kul. Nu är vi en match från att ta guldet, säger Pettersson när Magazin24 når honom.

Pettersson skrev på för Storvreta inför denna säsongen efter att ha lämnat Mullsjö. En av anledningarna till flytten var just att kunna vara med och kriga om guldet.

– Ja, det var det. Jag trodde mycket på Storvreta och laget de byggde. Även fast de kom utanför slutspelet förra året så är det ett lag med stor potential och jag kände på mig att de fanns mycket revanschlust. Jag tycker vi har bevisat att vi är ett bra lag och att vi har gjort det som krävts. Jag hade med andra ord rätt magkänsla.

I finalen ställs de mot Linköping, en tuff motståndare.

– Jag tror ändå att våra chanser är bra. Vi har förlorat en mot Linköping och vunnit en. Det är ett tufft motstånd och ett fysiskt lag med stora backar som gillar ett fysiskt spel. Det gäller att vi är med på det spelet och samtidigt kan utnyttja vår snabbhet. Vi får inte vara nöjda nu för att vi har besegrat Falun utan nu kommer det stora testet.

Linköping har en annan köpingsson i laget, Robin Laakso. Har du något knep för hur man överlistar honom?

– Haha, nej inte direkt. Vi har möts några gånger men jag har inga speciella knep tyvärr. Jag för kolla upp med grabbarna i laget och se om de kan ge mig några tips.

Hur känns det att det ändå är två köpingssöner i finalen?

– Det är klart att det är kul. Köping är inte så hur stort som helst och att vi båda ska få spela SM-final på Tele2 känns häftigt.

Ja, hur är känslorna att få spela på just Tele2?

– Det känns hur tufft som helst. Det är få förunnat att få spela där. Det lär bli fullsatt och oavsett hur det går så blir det en upplevelse att ta med sig.

Och slutresultatet?

– Jag tror på vinst för oss med 7-4. Jag ska försöka att se till att göra minst två själv, avslutar Pettersson.

Finalen spelas lördagen den 16 april med matchstart klockan 15.15. Oavsett hur det går så kommer en köpingsson få fira SM-guld. Frågan är bara vem det blir?

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-