Okategoriserade
22:24 | 1 oktober 2014

”Vi kommer inte upp i standard”

IFK Arboga IK fick en tuff match borta mot Vimmerby.

De visste om att det skulle bli tufft att åka ner till Vimmerby på onsdagskvällen och det var hemmalaget som öppnade hårt mot IFK Arboga IK i Hockeyettan. Redan efter en minut hade Vimmerby gjort 1-0 och tre minuter senare var det 2-0 till hemmalaget.

Efter halva perioden hade hemmalaget ökat på sin ledning till 3-0 men då fick äntligen Jonte Berg göra mål och det var reducerat till 3-1.

Men det var hemmalaget som kontrollerade första perioden och kunde öka på sin ledning till 4-1 innan perioden var slut.

Den andra perioden spelade Arboga bra i de första tio minuterna men sedan tappade de helt. och hemmalaget kunde gå upp till en 6-1-ledning inför tredje perioden.

Arboga Kory Baker kunde snygga till siffrorna till 6-2 efter en straff i inledningen av tredje perioden. Tyvärr så hjälpte inte målet så mycket då Vimmerby gjorde även 7-2 med tio minuter kvar att spela. Sedan fick även Arboga lite utdelning då Kenneth Bergqvist gjorde 7-2, sedan gjorde Jonte Berg 7-4 men det räckte inte till då hemmalaget punkterade matchen helt med 8-4 med 18 sekunder kvar att spela.

– Vimmerby är ett väldigt bra lag och Vi kommer inte upp i standard. Vi spelade bra i 30 minuter och det räcker inte, säger Arbogatränaren Andreas Svedberg och fortsätter:

– De kom ut hårt på oss i första perioden och då är vi inte med. Vi studsar tillbaka i andra perioden men efter tio minuter blev det en kollektiv kollaps. Sedan kom vi tillbaka i tredje och vinner den perioden med 3-2 så det tar vi med oss från den matchen.

Freddie Jonsson fick kliva av med en befarad hjärnskakning.

Ni möter Sura på söndag, kan ni ladda om?

– Det visade vi förra veckan att vi kan så jag tror på tre poäng på söndag, avslutar Svedberg.

Målskyttar Arboga: Jonte Berg 2, Kory Baker, Kenneth Bergqvist.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln