Okategoriserade
21:34 | 22 oktober 2014

(L)ass(E)kungen: ”En krigarinsats”

Köping HC fortsätter att vinna i division 2.

På onsdagskvällen tog Köping HC emot dalalaget Hedemora i Köpings Ishall och det var hemmalaget Köping som tog tag i taktpinnen direkt. Jimmy Hellström gjorde 1-0 efter 1.08 assisterad av Lasse Jinghage.

Det hann inte gå många minuter innan Jimmy Hellström var framme igen och gjorde 2-0, återigen assisterad av Lasse Jinghage.

Sedan var det Jimmy Hellström och Lasse Jinghage som tryckte på för ett mål till men i stället så drar Hellström på sig en utvisning och Hedemora kan reducera till 2-1. Sedan var det Hedemora som skulle vara snabba i målprotokollet och kvitterade till 2-2, som stod sig perioden ut.

Andra perioden drar vi ett streck över och landar i tredje där det fortfarande stod 2-2. Då skulle Robin Åberg göra 3-2 till Köping och matchen stod lite och hängde. Köping försökte pressa in en puck till men Hedemora var inte ofarliga när de fick chansen och ibland hade målvakten Tomas Rydén det hett om öronen.

Hedemora tog sedan ut målvakten och då kunde Andreas Arbinger göra 4-2 som blev matchens slutresultat.

– Det var en rätt så jämn match överlag. Vi gjorde en jättebra första period, sedan drog vi på oss massa utvisningar i andra och drog ner på tempot till att sedan komma upp igen i tredje. Det var en riktig krigarinsats från vår sida, säger Lasse Jinghage.

Hur kändes det på isen?

– Det kändes bra. Spelet satt i dag, styrningen satt och vi sköt mycket, så vi var hetare.

Men det var inte en så mycket vacker hockey.

– Nä, det var det inte. Det var lite stökigt men vi hittade spelet ändå och vann kampen.

Hur skönt var den här segern mot ett förväntat topplag?

– Det är riktigt skönt att vinna i dag. Jag trodde de skulle komma ut hårdare men vi står upp bra mot de bättre lagen, säger Lasse.

Vad säger du om din egen insats?

– Det fungerade bra i dag men jag tycker att hela laget var riktigt bra, avslutar matchens lirare och assistkungen Lasse Jinghage.

Matchen slutade 4-2.

Målskyttar Köping: Jimmy Hellström 2, Robin Åberg och Andreas Arbinger.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln