Okategoriserade
08:42 | 17 januari 2015

Italien väntar för talangen

GOKART Gokarttalangen Calle Ahlin från Kungsör drar till Italien för att förbereda inför säsongen 2015.

När Magazin24 träffade Calle Ahlin i höstas berättade han att han så gärna ville åka ner till Italien på sin försäsong. Nu har beslutet kommit.

– Vi har beslutat om att Calle och Magnus åker till Italien för två testkörningar, första tillfället är bokat om 2 veckor, 24-25 januari, Calle och hans pappa åker ner till La Conca i södra Italien för en första testhelg, sedan är nästa test inplanerad 14-15 februari på banan i Lonato, berättar Anne Ahlin, Calles mamma.

Under dessa testhelger kommer Ward Racing, som Calle har som leverantör och support för hans gokartåkande, att finnas på plats och de kommer att hjälpa till att hitta det mest optimala ur både kart och förare.

– Magnus kommer nu att söka sponsorer och om vi lyckas få ihop tillräckligt många sponsorer så ska vi försöka köra 1-2 tävlingar som går helgen vecka 9 och vecka 10 i norra Italien i Adria. En tävling i Italien är betydligt mer kostsam än i Sverige så det återstår att se om vi får möjlighet till det i år. Om vi kan köra den första tävlingen vecka 9 hoppas vi få råd att hyra in en proffsmekaniker från Ward Racing, detta för att få hjälp att få ut de mest optimala inställningarna på karten och att både Calle och Magnus ska få värdefulla tips vad gäller körning, mekande och inställningar på karten, inför kommande Sverigesäsong, säger Anne och fortsätter:

– Vi hoppas att denna försäsongssatsning ska ge Calle de bästa förutsättningarna inför kommande säsong, där SM i Helsingborg är höjdpunkten, avslutar Anne.

Kommentera artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-