Insänt
15:34 | 24 november 2022

Äventyr på Spetsbergen och Alaska den 15 november

Äventyraren Hasse Andersson tog oss med på flera äventyr.

Hasse Andersson.

November månadsmöte inleddes med att ordförande Gunilla Lindström hälsade alla välkomna. Sen togs budget- och verksamhetsplan 2023. Efter detta så hälsades äventyraren Hasse Andersson välkommen och han tog oss med till Alaska. I Alaska så hade han sonen med sig som är fiskenörd på flugfiske och varit många gånger utomlands och fiskat.

Hasse berättade om Katmani nationalpark och platsen Brooks Falls där vi fick se bilder på grizzlybjörnarna som fångade lax i forsen. Imponerande stora även en bild när en björnhona stod på bakbenen och kollade om det var klart att gå ut i forsen även fyra ungar stod på bakbenen som morsan det så kul ut. Efter strandkanten så kunde man hyra tältplats med ett litet förråd bredvid som man förvarade maten i, man fick inte ha den i tältet.

Nästa resa gick till Spetsbergen där Hasse ingick i en grupp på åtta personer som skidade över Spetsbergen under tjugo dagar. När man träffades så kände man ingen. Under skidfärden så hade två gevär och en skrämpistol för det finns gott om isbjörnar. Fina bilder i mycket sol. När man tältade så spände man snubbeltråd runt tälten som när man kom åt dessa så small det av ett knallskott så att man skulle vakna och skrämma isbjörnen. Man besteg några toppar under färden och fick se upp för sprickor i isen. Hasse berättar entusiastiskt om sina äventyr så man nästan var med.

Efter äventyren så var det kaffe och smörgås, lite info om resor och kommande program. Efter lottdragningen så tackade ordförande Gunilla Lindström alla som kom och inbjöd till Luciamötet 13 december.

Text och bild:
Roffe Lindgren, PRO Kungsör


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-
ANNONS: Test innehåll med länk
Läs allt här Magazin24