Insänt
14:20 | 20 april 2018

Avslutning Köpings Halliga i bowling säsongen 2017/2018

Grattis KPB, Köpings Pensionärs Bowlare som segrare i finalen i Halligan i Köping säsongen 2017/2018!

Deltagare i finalen i Halligan var fr.v. segrande KPB lag 2 Riitta Sogge, Elisabeth Jagestad, Bernth Andersson, Marie-Louise ”Kicki” Isaksson (lagkapten lag 2), Peter Jörestam, Eva Larsson, Rune Jagestad och Lena Jörestam. Därefter från Lag 1 bakom Lena är Roger Bertilsson, Göte Häger, Bengt Malmqvist, Bertie Lindblom (spelade första matchen för KPB) samt Arne Malmqvist (lagkapten lag 1).

Söndagen den 15 april 2018 avslutades Köpings Halliga som spelats säsong 2017/2018 i O’Leary Bowlinghall i Köping. Det var femte säsongen som den roliga Halligan spelades och den spelades som tidigare från september till april och det var nu 8 st. lag som deltog i ligan.

På bilden är deltagarna som spelade i de två lagen i finalen på avslutningsdagen, KPB, Pensionärerna lag 1 och lag 2. Halligan fortsätter troligen också till nästa säsong 2018/2019, med början då igen till hösten i september.Varje lag i Halligan består vid matchspel av 4 spelare och ev. en reserv.

Deltagande lag under säsongen har varit från KPB Köpings Pensionärs Bowlare med två lag, Volvo FK med två lag, IKW/KBK, BK Hammarslaget, IF Pluss samt Arboga Pensionärerna. Alla lag har mött varandra två gånger i O’Learys Bowlingcenter under säsongen, en gång ”hemma” och en gång ”borta” blandat, d.v.s. 14 st. omgångar totalt under säsongen, 7 matcher på vardera höstsäsongen och vårsäsongen. Alla matcher har spelats på söndagar kl. 11.00 i de ordinarie spelomgångarna under säsongen när det inte varit annat seriespel i Köping.

Seriespelprogrammet för säsongen lottades av Scoringsystemet BowlIT där också resultaten registrerades. Matcherna spelas med internt dynamiskt handikapp för varje deltagare, matcherna blir därmed oftast både jämna och spännande! Matcherna spelas i fyra serier europeiskt och matchtiden blir därmed ungefär 100 minuter.

Ligan avslutas på våren med finalspel för de två bästa lagen i serietabellen med regler enligt Svenska Bowlingförbundets regler för kvalspel, d.v.s. i bäst av tre matcher, de två första matcherna med fyra serier och ev. tredje match med en serie.

I år var det KPB, Köpings Pensionärs Bowlare lag 1 och lag 2 som gjorde upp om ligatiteln där lag 2 lyckades vinna med 4-1 i avgörande tredje särspelsmatch över en serie! Det var första inteckningen i vandringspriset för KPB lag 2.

Grattis till vinnande lag och övriga medaljörer! Volvo FK lag 2 blev trea i årets tabell och fick därmed bronsplats i serietabellen. Segrande lag i finalspelet KPB-2 får en inteckning i vandringspokalen som ses i bilden samt lyckliga lagmedlemmarna fick vid prisutdelningen individuella priser i form av medaljer.

Reporter och foto: Curt Lillquist, ordf. KPB

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-
ANNONS: Test innehåll med länk
Läs allt här Magazin24