Insänt
10:15 | 13 oktober 2020

Helena och Markus fängslade sin publik i Nicolaikyrkan

På söndagskvällen bjöd arbogabygdens församling åter på en strålande konsert. Vi fick lyssna till syskonen Helena Olsson Brink och Markus Olsson med Birgitta Rosenquist Brorson som ackompanjatör.

Helena har en röst som hon kan anpassa till jazziga låter som till exempel Come Sunday av Duke Ellington dels till mera romantiska som Min längtan.

Markus första framträdande var något ovanligt för honom nämligen Mendelsons Ich danke dir herr mein Gott där han härliga mörka röst följde Birgitta Rosenqvists orgeltoner. Spännande programval: klassisk, jazz och så den senaste från Svensktoppen En säng av rosor. Jag har inte gillat den förut men i Markus tappning och med Helenas flöjtspel var den mer än godkänd.

Markus sjöng med hjärtat i sin favoritvisa Gässen flyttar med Torsten Bergmans musik till Dan Anderssons text. Båda syskonen sjöng också tillsammans i en originalsättning av den kända Fly me to the moon här i mera valsliknande takt.

Hehenas favorit i programmet är Jag vill tacka livet som hon framförde med äkta känsla med tanke på hennes mirakulösa återkomst till livet för tjugofem år sedan.

I den välkända Thank you för the music visade Markus vilken röst han har och vad han kan göra med den. Vilken sångare!

Extranumret var Vem kan segla förutan vind. Hur Markus på sitt munspel kan frambringa så många distinkta och vackra toner är en gåta men det berörde oss alla.

I kyrkans agenda är det Tacksägelsedag och vi som lyssnade kan inte annat än till kyrkan framföra:

Tack för alla musikaliska upplevelser ni bjuder oss på.

Birgit Johansson

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-