Insänt
08:18 | 1 juli 2021

Insänt: I Medåkers kyrka förstärktes midsommarkänslan

Söndagens sommarkonsert i Medåker lockade många gäster men tyvärr kunde man inte släppa in alla.

Foto: Birgit Johansson

Det var en gäng samkörda musiker, som komponerat ett för årstiden passande program. Elin och Sven Jauring, båda med fioler i handen och Sven med kompande bas. Anna Ytterberg, med dragspel och orgel.

Ny var Annas dotter Johannna Nerman som framförde några sånger i jazzig stil. Hon inledde med den känslosamma Summertime med vilken hon satte stämningen i kyrkan. Johanna är musikelev vid gymnasiet i Örebro och det här är hennes debtut som solosångernska vilket hon gjorde med all respekt.

Anna och Elin framförde två visor dels en duett där Ulrika och Krisitina utbyter tankar från Duvemåla och den vackra visan Underverk.

Folkmusiken fick en bra bit med Sven och Elin som spelade en nigande polka som Elin en gång komponerat till mamma Mailis samt en kärlekssvisa till Sven vid hans födelsedag.

Över hela världen sprider sig den norska melodien You raise me up och Sven gav oss en härlig tolkning av denna mäktiga melodi. Det märks att det är vana sångare för rätt som det var går de över i fyrstämmiga härliga slingor och andra finesser i arrangemangen. Vi tackar för att konserterna är i gång igen men hoppas få lov på på fler besökare.

Birgit Johansson, Arboga

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-