Insänt
10:01 | 15 november 2021

Insänt: Jubileumskonsert med Claes Janson och Internationalorkestern

Nu har SPF Seniorerna Aktiv i Arboga haft sin Jubileumskonsert, som har blivit uppskjuten flera gånger.

Foto: Inger Kåberg Johansson

SPF Seniorerna Aktiv Arbogas 50-årsfirande skulle ha inletts med en Jubileumskonsert med Claes Jansson och Internationalorkestern i april 2020 men fick flyttas fram på grund av pandemin. Lördagen den 13 november kunde konserten äntligen genomföras!

Eftermiddagen inleddes med att publiken bjöds på närproducerad äppeljuice i foajén, sponsrad av Sparbanken Västra Mälardalen, innan dörrarna till Medborgarhusets biografsalong öppnades. Salongen fylldes av en förväntansfull publik som fick njuta av en konsert som var en hyllning till Totta Näslund. Konserten innehöll många välkända, och också en del mindre kända musikverk som finns samlade i plattorna ”Sluskblues 1 och 2”, vilka fanns möjlighet att köpa och få signerade.

Claes Jansson berättade om sitt eget och Tottas liv med glimten i ögat, ibland påhejade av orkestern under ledning av Micke Finell. Deras underfundiga humor lockade till många skratt och långa applåder. ”Livet är en fest” var en av låtarna som framfördes och det kändes som om alla i publiken höll med om det, nu när vi kan börja träffas igen, efter ett långt uppehåll!

Kaffe med hembakat bröd serverades i pausen och många lät sig väl smaka! Tack till alla som har hjälpt till med genomförandet av konserten och till den publik som kom och deltog med glatt humör!

Text: Margaretha Jurstrand
Foto: Inger Kåberg Johansson


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-