Insänt
09:07 | 1 oktober 2021

Insänt: SPF Seniorerna i Kungsör och Arboga på resa i Falbygden

Måndagen den 20/9 i tidig morgon startade vår utfärd till Falköpingstrakten.

Hova var vår första anhalt där det vankades kaffe och god smörgås på ett litet pittoreskt konditori. Efter att livsandarna återvänt efter kaffet styrde vi mot Cesargården, fantastisk fin anläggning som byggdes på 70 talet, men allt var byggt i gammal stil av Stig Lindgren, som avyttrade det 2017 till nuvarande ägarfamiljen.

Det fanns en resturang med fina målningar på väggarna med angränsande teater, där det har varit både lokalkändisar och Riksteatern. Muséet var en vandring runt i Bondens år på 30-40 talet , med otroliga vaxdockor i tidsenliga kläder och miljöer. Det var slåtter, tvätterskor, brudpar i stilig vagn och på väggarna var det passande målningar.

Efter rundvandringen blev det en välsmakande lunch och en av ägarna avlutade med sången Fattig bonddräng till gitarr .

Sedan äntrade vi bussen för en historisk guidning av Niklas, som var lite orolig att vi skulle somna efter lunchen, men det behövde han inte vara. För Niklas berättade och trollband på  sin västgötska dialekt, och däremellan blev det dråpliga historier om folket och gårdarna vi åkte förbi.

Vi for genom många socknar och såg alla stenmurar som var typiska för Falbygden. Vi stannade till vid Gökhems kyrka som hade virke i byggnaden från 1140-talet och målningar av mäster Anund från slutet av 1400-talet. Efter vi fått både historia och skratt for vi till Osterian i Falköping där vi fick handla ost i alla former och med kassarna fulla av godsaker återvände vi åter till Arboga och Kungsör.

Eva Pettersson

SPF Seniorerna Kungsör


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-