Insänt
20:42 | 28 juli 2022

Moderaterna vill se utökade öppettider på Arbogas vårdcentraler

Moderaterna i Västmanland har skickat in en insändare angående vårdcentralerna i Arboga

Närheten till primärvården har blivit sämre de senaste åren. 2010 fanns det 32 vårdcentraler i Västmanland, jämfört med dagens 28. En minskning, trots att befolkningen ökat under samma tid. Moderaterna i Region Västmanland går till val på att öppna fler vårdcentraler i Västmanland men vill också stärka tillgängligheten genom att öppna upp för kvälls- och helgöppet på vårdcentralerna i Arboga

-För oss är det en fråga om tillgänglighet för patienten. Dels att kunna välja en vårdcentral som passar den enskildes behov, dels att underlätta för människor söka sig till vårdcentralerna. För många är öppettiderna ett hinder. Just därför vill vi möjliggöra för vårdcentralerna i Arboga att utöka sina öppettider så patientkontakten, tillgängligheten och valfriheten stärks, säger Jenny Landernäs, oppositionsråd (M).

Moderaterna vill att vårdcentralerna ska få de ekonomiska och organisatoriska förutsättningarna att möjliggöra för helg- och kvällsöppet genom att reformera primärvårdsprogrammet som styr vårdcentralerna.

-Att i större grad möjliggöra och uppmuntra vårdcentralerna att anpassa sina öppettider skulle leda till att vårdcentralerna har öppettider som passar just patienten, med hänsyn för exempelvis arbetstider, pendlingstider eller annat.
För många arbogabor är det en viktig tillgänglighetsreform. Det skulle göra att vården kommer närmare Arboga, även på helger och kvällar säger Jonna Lindman, kommunstyrelsens ordförande i Arboga

 

Moderaterna Västmanland 


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken.

 

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-