Insänt
09:02 | 27 februari 2021

PRO Arboga och säkerhet

PRO Arboga har i dessa pandemitider ersatt de traditionella fysiska månadsträffarna med digitala sändningar, med hjälp av ABF.

På bilden syns polis Stefan Persson och säkerhetssamordnare Andreas Ahlsén samt Cladam Englund bakom filmkameran. Foto: Jim Bergqvist

Enligt planering ska det sändas ett program i månaden. Gå in på hemsidan, pro.se/arboga, för att läsa mer om de olika sändningarna som varit. Där finns också länkar till programmen.

Februari månads digitala träff handlar om äldres säkerhet och lades ut den 23 februari. Arboga kommun har tillsammans med polisen kommit överens om ett medborgaravtal som innebär att Arboga ska bli en säker plats att bo och arbeta i. Därför bjöd PRO Arboga in kommunpolis Stefan Persson och säkerhetssamordnare Andreas Ahlsén för att berättar om hur de arbetar, och kommer att arbeta, för ökad trygghet.

Stefan Persson arbetar som kommunpolis i Arboga. Uppdraget är att skydda och bevaka. Andreas Ahlséns uppdrag är att arbeta brottsförebyggande och säkerhetsskapande. Båda arbetar i nära samarbete med kommunen.

I Sverige är polisorganisationen uppdelad i sju regioner och Arboga tillhör Region Mitt. För närvarande är polisstationen i Arboga stängd på grund av pandemin, i Västra Mälardalen är det endast Köping som har öppet.

Äldre är särskilt utsatta för brott i dagens läge. Därför gavs några råd för ökad säkerhet bl. a. följande.

Bedragare bevakar ibland uttagsautomater för att lura till sig pengar eller bankkort. Säg därför till om någon står för nära dig och lägg ner bankkortet innan du lämnar automaten.

Var också försiktig om någon vill hjälpa till att bära.

Lämna aldrig ut kort och kod och ha aldrig kort ock kod på samma ställe.

Släpp inte in någon som du inte känner och kom ihåg att t.ex. hemtjänstpersonal alltid ska ha ID-kort med sig.

Viktiga telefonnummer:

• 114 14 för tips och anmälningar om brott. Hit kan du också ringa om du undrar över om något är rätt.

• 112 för akuta brott

Margareta Engström Nöstdal

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-