Insänt
14:34 | 31 juli 2020

SPF Seniorerna Aktiv i Arboga cyklade till Tveta Strand

Den traditionella SPF-cyklingen samlade i torsdags 13 pigga pensionärer som trots kraftig västlig vind gav sig ut på rundan Viby – Tveta – Vretberga. En nätt resa på 25 kilometer.

Sven-Åke lotsade oss ut mot Hamre på stadsgator vi inte visste fanns. Viby passerades i god fart men i Sör-Tveta pausade vi och beundrade ett mjölkbord med två generationers mjölkkärl. Nostalgin flödade!

Efter detta tog vi oss till Tveta Strand vid Struthagssjön som de flesta av oss aldrig hört talas om. Ingen coronaträngsel kunde upptäckas vid den beachen! Här inträffade veckans incident då täten tog en oväntad stig genom Tveta som kön inte hann uppfatta. De kom dock tillrätta så småningom.

Vidare förbi Ödesberga och mot Vretberga där vi fick lite byfakta innan vi svepte genom byn och vidare mot Arboga. Ett kort stopp gjordes i höjd med kolerakyrkogården vid Norra Godby. Hotande åskmoln gjorde att farten trissades upp, dock inte värre än att vi hann titta på minnesstenen över bygget av Medåkersvägen 1921-1922. Nu var regnet och åskan närmare och det blev bråttom hem.

Några som bor på rätt sida om ån hann precis hem före en störtskur, medan de som bor på fel sida om ån fick en ofrivillig dusch. Hård blåst, åska och regn var fin träning för cyklingen Hemfjärden runt nästa vecka!

Text: Roland Persson

Foto: Roland Persson och Inger Kåberg Johansson

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-