Insänt/Valskog
10:01 | 25 maj 2023

Stor ”Rod & Custom Show” i Valskog

Stor mängd besökare under helgen.

Foto: Valskogbygden i Utveckling Ekonomisk Förening

I det soliga lördagsvädret hade cirka tusen personer förflyttat sig till Valskog. Där var föreningen Valskogbygden i Utveckling medarrangör till en stor show som gick i häftiga fordons stuk.

Det fanns allt från Epa-traktorer, motorcyklar, ”amerikanare” och många bilar i Rod & Customs tecken. Björskogsskolan var centrum för aktiviteterna. På skolgården fanns det ett flertal utställare och fordon. På en parkering visade ungdomarna upp sina Epa-traktorer. Det delades också ut pris för det finaste Epan. Mats Halvarsson (känd från En Annan Del av Köping) var prisutdelare.

Allt utrymme runt skolan var uppfyllt av diverse sevärda bilar. Skolans grusplan blev samlingsplatsen för ett åttiotal Rod & Custom-bilar. Det fanns alla varianter att titta på. Gemensamt för fordonen var alla ”garagetimmar” som bilägarna lagt ner för att få bilarna efter eget önskemål. Variationen på bilar var stor och värdet på dessa är svårt att uppskatta.

På lastbilsscenen fanns rockbandet Hardbeat Hornets som bidrog att hålla stämningen på topp. Det var också ett lokalt inslag på scenen, en grupp yngre flickor från Gymmix i Valskog gjorde ett bejublat dansuppträdande. Förtäringen ansvarade Valskogs IK och Valskogbygden i Utveckling för. Det var strykande åtgång på mat och dryck.

Dagen avslutades med en stor prisutdelning. Det fanns diverse kategorier att få pris i. De fina priserna var skänkta av många företag. Mycket generöst.

En kort summering av dagen är att tillsammans kan man åstadkomma otroliga saker. Den här dagen byggde helt på frivilliga insatser. Ett stort tack till alla våra sponsorer. Ingen nämnd och ingen glömd. Efter detta lyckade arrangemang så finns det stora planer på att den här träffen ska bli årlig tradition.

Valskogbygden i Utveckling Ekonomisk Förening / Hans Carlsson


Det här är en insänd artikel skriven av en läsare. Skribenten är fristående och eventuella åsikter som framförs är skribentens egna.

Vill du skriva till vår insändarsida? Skicka din text till insant@magazin24.se. Max 3 600 tecken. Det går bra att skriva under signatur.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-