Insänt
10:40 | 25 juni 2020

Trio Jauring förmedlade sommarstämning i kyrkans första sommarkonsert i Säterbo kyrka

Ett trettiottal åhörare hade fått biljetter till sommarens första konsert i Säterbo kyrka.

Foto: Birgit Johansson

Förväntansfulla tog de sig över den omsorgsfullt krattade gården. Portarna slogs upp och kyrkoherde Joakim Wikström hälsade välkommen in i den gamla 1100-talskyrkan. Den ovanliga predikstolen, inbyggd i altaret, är från 1796.

När klockorna ringt började ett gediget konsertprogram förmedlat av Sven Jauring piano, fiol och sång, Elin Jauring sång, fiol och piano samt sonen Emil mycket duktig gitarrist.
Temat för konseten var kärlek, sorg och tröst och första nummer var Sara Dawn Finers Kärleksksvisan som kom till sitt rätt med Elins varma, ljusa röst. Desstuom är Elin en god violinist som här och där under sångnumren skickligt bidrog med en fiolstämma i arrangemanget.

Programmet omfattade ett tiotal sånger däribland en sång med text av Ylva Eggehorn till kyrkomusikalen Rebecka där Elin 2009 hade huvudrollen.

Emil Jauring fick ett eget inslag där han ackompanjerade sig själv på gitarr och sjöng Strövtåg i hembygden. Hans skickliga gitarrspel hördes också bakom Elins framförande av Per Harlings melodier.

Denna förunderligt vackra midsommar när naturen visade sin allra bästa sida tog vi till oss den beskrivande texten i Vilken underbar värld i Elins tolkning.

Att Elin är skicklig musiker vet vi men kanske inte att hon även komponerar. Vi fick höra en kärleksvisa i schottistait till maken Sven.

Sven lämnade pianot för en stund och tog fram fiolen. Tillsammans med Emil på elbas spelade han Intervention 4 av J S Bach.

You raise me up, en melodi från 1980 talet har blivit en av de mest önskade melodierna och Svens röst och tolkning av den gick rakt in i hjärtat på oss alla.

Musikaliska familjer har ofta musikaliska vänner och till Svens 60-årsdag förra året fick han en melodi i present av en god vän Gunnar Persson. Den hade en smittande vacker text om vår natur och vår kärlek och vänskap och som exranummer kunde publiken med lite hjälp med texten sjunga med i den härliga melodin.

Som vanligt avslutades sommargudstjänsten med Härlig är jorden, sjungen av alla deltagare ute på kyrkbacken.

Birgit Johansson

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-