Okategoriserade
13:03 | 21 januari 2016

Arbogajockeyn får ett sponsorstipendium

Hjälper henne i hennes satsning inom sporten. “Det är jätteroligt eftersom det är ganska många som sökt stipendiet”
Under förra veckan fick arbogajockeyn Fanny Olsson ett glädjande besked. Hon har blivit vald till att ta emot ett sponsor stipendium för år 2016 från LinSon Terminalteknik AB.

Motiveringen löd:

“Vi på LinSon är överväldigade av det intresse som visats från unga aktiva inom galoppen för detta upplägg. Vi har fått in massor av starka ansökningar, faktiskt mest från flickor, där vi överraskats av den enorma ambitionsnivån som i stort sett samtliga ansökande visat prov på.

Man kan även konstatera att det vi “normalt” kallar för hårt arbete närmast kan betraktas som en lättare vårbris i den värld där dessa ungdomar lever sin vardag i arbetet med dyngkärror, tidiga mornar och sena kvällar med sina fyrbenta gunstlingar.

Jag vill även passa på att tacka mannen bakom idén, Leif Carlsson, som på rent idéella grunder övertygade oss om att göra denna lite udda sponsorsatsning”, står det på Svensk Galopp.

Fanny var själv, så klart, väldigt nöjd över att få stipendiet.

– Jag blev väldigt glad. Det är jätteroligt eftersom det är ganska många som sökt stipendiet, hur många vet jag inte. Men det är superkul att de valt mig, säger Fanny Olsson till Trav365.

22-åringen har bara har tre segrar kvar tills hon så kallad “viktlättnad”, vilket innebär att hon får rida på samma villkor som övriga inom sporten. Vad stipendiet innebär för framtiden vet hon dock inte än.

– Just nu vet jag inte så mycket mera. Vi ska träffas 5 februari för intervju och då får jag veta mer. Men jag kommer få bära deras logga och få lite kläder, misstänker jag, säger Fanny i samma intervju.

Â

Från löpet

Dagens lunch

Grattisannonser

Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-