Okategoriserade
07:25 | 29 juni 2023

De är favoriter till VM-guldet 2023

Vi ska i denna artikel gå igenom allt du behöver veta om VM 2023.

Sverige hoppas kunna nå nya framgångar i VM 2023 som drar igång den 20 juli i Australien och Nya Zeeland. Senaste världsmästerskapet slutade Sverige trea efter att ha vunnit bronsmatchen mot England. Nu ser det dock ut att bli tuffare då Sverige enligt oddsen inte är förväntat att sluta bättre än sjua i turneringen. Sverige har en ganska enkel grupp på pappret men problemet är att antingen USA eller Nederländerna väntar i en eventuell åttondelsfinal. Vi ska i denna artikel gå igenom allt du behöver veta om VM 2023.

De är favoriter enligt oddsen
Tittar vi på oddsen som bettingsajter.com har sammanställt genom att jämföra olika spelbolag så ser det ut ungefär så här.

●      USA – 3,60
●      England – 4,50
●      Spanien – 7,00
●      Tyskland – 8,00
●      Frankrike – 11,00
●      Australien – 15,00
●      Sverige – 17,00
●      Nederländerna – 21,00

Sverige har en tuff väg till final
Det svenska damlandslaget tog brons i VM senast och nådde OS-finalen i Tokyo. Men en förlorad straffläggning gör att laget fortfarande aldrig har vunnit ett mästerskap med världens bästa nationer som deltar. Att det skulle bli annorlunda den här gången är det inte mycket som tyder på. Flera av de svenska spelarna har haft lite speltid i sina klubblag.

Oddsen inom betting visar med all tydlighet att Sverige ska vara nöjda om de tar sig till semifinal. Men vägen dit är långt ifrån enkel. Det svenska laget har en av de svagare grupperna i turneringen.

Sverige inleder mot Sydafrika den 23 juli och därefter väntar Italien och Argentina. Alla dessa tre nationer ska det svenska damlandslaget inte ha några som helst problem att vinna mot. Därför är det mycket som tyder på att Sverige vinner sin grupp utan några större problem.

Blir en tuff åttondelsfinal
Problemet för det svenska landslaget är att de får möta tvåan i Grupp E om de vinner sin grupp. Det är en grupp som innehåller USA, Vietnam, Nederländerna och Portugal. Mycket talar för att USA vinner sin grupp före Nederländerna. Just Nederländerna var den nation Sverige förlorade mot i semifinalen av senaste VM-slutspelet. Även om de inte har ett lika starkt lag som tidigare är det fortfarande en svår nation att möta så tidigt i slutspelet.

Det som är bra för Sverige är att en eventuell kvartsfinal kan bli något enklare. Det är nämligen vinnaren av Grupp C och tvåan i Grupp A som möts om en plats i Sveriges eventuella kvartsfinal. I Grupp A hittar vi Nya Zeeland, Norge, Filippinerna och Schweiz. I Grupp C är det Costa Rica, Japan, Spanien och Zambia som gör upp.

Visst är Spanien en tuff motståndare men samtidigt är det inget lag som Sverige inte har slagit förut. Spanien har dock visat fin form och är rankad trea enligt oddsen. Skulle Sverige sedan nå semifinal väntar med stor sannolikhet USA där. Då kan det bli riktigt svettigt.

Hur går det för våra grannländer?
Danmark bör kunna gå vidare som tvåa bakom storfavoriten England i Grupp. Med Haiti och Kina som gruppens andra lag bör det inte vara några problem. Norge fick enligt den norska siten en drömlottning. De möter värdnationen Nya Zeeland i turneringens premiär vilket får anses vara det svagaste laget av de seedade nationerna.

Utöver Nya Zeeland väntar Filippinerna och Schweiz, två motståndare Norge inte ska ha några som helst problem att vinna mot. Men varken Danmark eller Norge är favoriter att utmana om medaljerna. Tar de sig förbi åttondelsfinal är det ett godkänt mästerskap för våra grannländer. Norge är den enda skandinaviska nationen som vunnit VM-guld vilket de gjorde 1995.

USA är favoriter
Det amerikanska landslaget är regerande mästare då de vann VM 2019. Nationen är också favoriter att vinna VM-guld 2023. USA har tagit totalt fyra VM-guld vilket är flest av alla nationer. De kommer också med ett otroligt starkt lag i VM 2023. USA vann VM 1991, 1990, 2015 och 2019. Skulle de vinna 2023 blir de första nationen någonsin att vinna tre raka VM-slutspel bland damer.

England kan utmana
England har fått fram en riktigt bra generation och att de kan utmana om guldet är ingen hemlighet. De vann EM på hemmaplan senast och nu hoppas de kunna ta sitt första VM-guld. Faktum är att England aldrig nått final i ett VM-slutspel för damer. Deras bästa placering är brons från VM 2015.

Men detta laget är det slagkraftigaste som “Lionesses” någonsin ställt upp med. De har också en relativt komfortabel väg till final då de inte behöver möta USA förrän i final så länge de vinner sin grupp och USA gör detsamma. Mycket tyder på att det blir en final mellan England och USA.

Vi hoppas givetvis att Sverige kan utmana om att överraska med ett VM-guld. Men det blir oerhört svårt då damernas form inte är den bästa samtidigt som andra nationer dragit ifrån.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-