Okategoriserade
06:03 | 27 mars 2015

Malmaskolan – ett praktexemplar

TEMA I en tid när betygen försämras i många av landets skolor sticker Malmaskolan i Kolsva upp som en strimma av hopp med en ihållande trend av goda resultat och positiv studiemiljö.

Med totalt 550 elever har Malmaskolan sitt högsta elevantal sedan många år, och av dessa 550 elever har 90 stycken som inte bor i Kolsva sökt sig till skolan. Rektorerna Gun-Marie Persson och Johan Hallberg är inne på sitt elfte år och har under hela tiden arbetat tillsammans.

Skolans ledord är trivsel, trygghet och goda resultat, och när betygen försämras allt mer runt om i landet stoltserar Malmaskolans elever med motsatsen.

– Vi tror att det är synen på eleverna som gör skillnaden, det är skillnad på att säga att en elev inte klarar av skolan och på att säga att skolan ännu inte klarat av att ge eleven det stöd den behöver och har rätt till, säger Johan Hallberg och får medhåll av Gun-Marie Persson.

Sedan 2005 har skolan arbetat med förstärkt Elevhälsa, något som innebär att ett team med olika specialistkompetenser finns till hands flera gånger i veckan för att handleda och coacha personalen och ge rätt stöd till de elever som är i behov av det.

– Allt hör ihop, hur du mår och trivs i skolan har mycket att göra med hur det går i skolan. Kan vi se tecken i ett tidigt skede så sätter vi in de resurser som krävs direkt, istället för att vänta.

– Det är upp till bevis varje dag, vi kan aldrig luta oss tillbaka och vara nöjda.

Magazin24 fick även prata med några elever som alla är nöjda med sin skolgång.

– Jag trivs jättebra här. Jag får bra hjälp och har förbättrat mina betyg. Till skillnad från andra skolor så rör sig lärarna bland oss elever istället för i lärarrummet, så de finns alltid tillhands, berättar William Karlsson.

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-